Κόσμος

Ισπανία: Θα υπερασπιστούμε το ευρώ

Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στο νόμισμά μας και θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, δήλωσε η ισπανίδα υπουργός οικονομικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε δεσμεύτηκαν σήμερα να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα του ευρώ από τις Βρυξέλλες, όπου συναντώνται σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος μέσω της δημιουργίας ενός μηχανισμού σταθερότητας για τις χώρες της ευρωζώνης.

    Το ευρώ γνωρίζει πτώση στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες εβδομάδες από το φόβο ότι η κρίση στην Ελλάδα θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

    “Θα υπερασπιστούμε το ευρώ. “,δήλωσε η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελενα Σαλγάδο, η οποία θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Ecofin καθώς η Ισπανία έχει την εξάμηνη εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

    “Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα αποκαταστήσουν τη σταθερότητα του ευρώ”, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προειδοποίηση από την Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ: «Ανησυχία για την κατεύθυνση του κόσμου»
«Γνωρίζουμε τι αφήνουμε πίσω μας, δεν γνωρίζουμε πόσο από αυτό θα επιβιώσει και με ποια μορφή και σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα έρθει», δήλωσε ο γραμματέας της επιτροπής του Βραβείου Ειρήνης Νόμπελ
Χαρπβίκεν, Γραμματέας Νόμπελ Ειρήνης