Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ισπανία: Υπό όρους συμφωνία με Σάντσεθ ζητούν οι Ciudadanos

Ισπανία: Υπό όρους συμφωνία με Σάντσεθ ζητούν οι Ciudadanos
photo Reuters

Το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos φαίνεται πως βάζει πλάτη στον Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν και πάλι εκλογές στην Ισπανία.

Ο ηγέτης των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα πρότεινε στον επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία Πάμπλο Κασάδο να προσφέρουν στον Πέδρο Σάντσεθ υπό όρους αποχή στο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συνταγματικής συμφωνίας.

Και αυτό ώστε να διευκολυνθεί η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον νικητή των εκλογών και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα El Mundo.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλμπερτ Ριβέρα, χωρίς να αναφερθεί στην αποχή, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πάμπλο Κασάδο να προτείνουν από κοινού συμφωνία στον Πέδρο Σάντσεθ, με όρους να μην υπάρξει αύξηση των φόρων και την εκ νέου υπαγωγή της Καταλονίας στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης, εάν η τοπική κυβέρνηση απορρίψει την αναμενόμενη ετυμηγορία στην δίκη των στελεχών του αυτονομιστικού καταλανικού κινήματος.

Ο Πέδρο Σάντσεθ έχει προθεσμία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στην Ισπανία, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε πρόωρες εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις