Κόσμος

Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τα εμπρηστικά μπαλόνια

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων ισλαμιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς οι οποίοι προκάλεσαν πυρκαγιές στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η ισραηλινή ΠΑ έπληξε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Σε αντίδραση στα εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εγκατάσταση όπου κατασκευάζονται όπλα που ανήκε στη Χαμάς», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Χθες, εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές στο Ισραήλ εξαιτίας των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού πυροσβεστικού σώματος. «Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Εσκόλ», κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι πραγματογνώμονες συμπέραναν πως η αιτία ήταν «εμπρηστικά μπαλόνια». Οι φωτιές μικρής έκτασης κατασβέστηκαν γρήγορα, κατά την ίδια πηγή.

Τη 18η Ιουνίου, η ισραηλινή ΠΑ είχε επίσης βομβαρδίσει θέσεις του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς το Ισραήλ.

Επρόκειτο για τη δεύτερη σειρά πληγμάτων αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την 21η Μαΐου, με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος 11 ημερών με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φτωχό παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Από τη 10η έως την 21η Μαΐου, 260 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, οι ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προκάλεσαν τον θάνατο 13 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά την αστυνομία και τον στρατό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ διεμήνυσε χθες Πέμπτη, μιλώντας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής, ότι το Ισραήλ «δεν χαίρεται να πολεμά» αλλά όταν το κρίνει «αναγκαίο», «δεν θα διστάσει» να δώσει «μαζική και ισχυρή απάντηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας