Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισραήλ: «Απελευθερώσαμε 2 γυναίκες ομήρους με ρωσική υπηκοότητα» ανακοίνωσε η Χαμάς

Ισραήλ: «Απελευθερώσαμε 2 γυναίκες ομήρους με ρωσική υπηκοότητα» ανακοίνωσε η Χαμάς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την απελευθέρωση 2 ομήρων ανακοίνωσε η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για γυναίκες με τη ρωσική υπηκοότητα. Τις πληροφορίες μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Εν αναμονή της σημερινής (29.11.2023) απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς και την επιστροφή τους στο Ισραήλ, η στρατιωτική πτέρυγα των ισλαμιστών ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερες 2 γυναίκες με ρωσική υπηκοότητα, ως «φόρο τιμής στον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Σύμφωνα με την Times of Israel, οι γυναίκες έχουν διπλή υπηκοότητα Ισραήλ και Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι οι υπήκοοι άλλων χωρών δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ονομάτων που δίνει καθημερινά η Χαμάς στο Ισραήλ με τα ονόματα των ισραηλινών ομήρων που θα απελευθερώσουν.

Απόψε η Χαμάς αναμένεται να απελευθερώσει και να παραδώσει στον Ερυθρό Σταυρό 10 Ισραηλινούς ομήρους, στο πλαίσιο της επέκτασης της συμφωνίας της με το Ισραήλ για ανταλλαγή αιχμαλώτων, κατάπαυση πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Λίγο μετά τις 20:00, επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των δύο γυναικών, σύμφωνα με τη Haaretz. Πρόκειται για την 50χρονη Elena Trupanov και η 73χρονη μητέρα της Irena Tatti, οι οποίες απήχθησαν από το κιμπούτς Nir Oz, μαζί με τον γιο της Tatti, τον Sasha και τη σύντροφό του, Sapir Cohen. Ο σύζυγος της Trupanov δολοφονήθηκε.

Η τελευταία φορά που η Χαμάς απελευθέρωσε ομήρους από τη Ρωσία ή με ρωσική υπηκοότητα ήταν την περασμένη Κυριακή (26.11.2023), όταν αφέθηκε ελεύθερος ο 25χρονος Ρόνι Κρίβοϊ, ο οποίος απήχθη από το φεστιβάλ μουσικής Σούπερ Νόβα ως «απάντηση στις προσπάθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν για εκεχειρία στη Γάζα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις