Κόσμος

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια μαχών στο Λίβανο

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε ότι επτά ακόμα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα Τετάρτη (02.10.2024) κατά την διάρκεια συγκρούσεων στο Λίβανο, σε τρεις διαφορετικές εμπλοκές με εχθρικές δυνάμεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών Ισραηλινών στρατιωτικών σε οκτώ.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε χαρακτηριστικά ότι από τους επτά στρατιώτες που σκοτώθηκαν, οι πέντε υπηρετούσαν στην μονάδα ειδικών επιχειρήσεων Egoz και οι άλλοι δύο υπηρετούσαν σε μονάδα αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκολάν. ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Ισραήλ για τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα ο στρατός ανέφερε ότι ο πρώτος νεκρός αφού ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο ήταν ένας λοχαγός, ο Εϊτάν Ιτζχάκ Όστερ, 22 ετών.

 

 

 

Ενέδρα της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο. «Δύναμη του ισραηλινού εχθρού διέσχισε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου στον λογαριασμό του στο X.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε επίσης στο Χ ότι ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο εναέριο μη επανδρωμένο όχημα (drone) έθεσε στο στόχαστρο μία μονάδα του στον νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας έναν στρατιώτη την ώρα που μονάδα του στρατού «εργαζόταν για να ανοίξει τον δρόμο Μαρζαγιούν-Χασμπάγια» που είχε αποκλειστεί από τους βομβαρδισμούς.

 

«Δεν είναι παρά η αρχή της αντιπαράθεσης (…) η αντίσταση στον νότο είναι στο υψηλότερο βαθμό προετοιμασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφι, στη διάρκεια οργανωμένης επίσκεψης των δημοσιογράφων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Η ισραηλινή ΠΑ εξαπέλυσε ένα νέο πλήγμα σήμερα το πρωί στα προάστια αυτά, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών.

 

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροδότησε μια βόμβα με στόχο Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο έδαφος του Λιβάνου, κοντά σε μια μεθοριακή κοινότητα, στα νότια της χώρας.

«Ενώ μια εχθρική ισραηλινή δύναμη επιχειρούσε να παρακάμψει την κοινότητα Γιαρούν», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «τους αιφνιδίασαν πυροδοτώντας μια βόμβα» ανέφερε η σιιτική, φιλοϊρανική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι «όλα τα μέλη της δύναμης επλήγησαν».

Η ενέδρες από μαχητές της Χεζμπολάχ ήταν μία από τις βασικές ανησυχίες του ισραηλινού στρατού πριν ξεκινήσει την χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο, καθώς η ένοπλη οργάνωση έχει το πλεονέκτημα του εδάφους, στο οποίο μπορεί να «φυτεύει» βόμβες ώστε να πλήξει τις διερχόμενες ισραηλινές δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις για μέτρα σοκ από Μπαϊρού στη Γαλλία - Ζητά περικοπές 3.000 θέσεων στο δημόσιο και κατάργηση 2 αργιών
Ο Φρανσουά Μπαϊρού υποστηρίζει ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης θα μπορούσαν να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες, καθώς οι επικριτές αποκαλούν το σχέδιο «άμεση επίθεση στη Γαλλία»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ενός σημαντικού σχεδίου ανάκαμψης των δημόσιων οικονομικών, στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες δημοσιονομικές κατευθύνσεις για το 2026
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας 3
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο» 34
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία