Κόσμος

Ισραήλ: Δεν ζητάμε συγγνώμη απο την Τουρκία

"Tο Ισραήλ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη στην Τουρκία"  για τους 9 νεκρούς Τούρκους ακτιβιστές, ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αβιγκντορ Λίμπερμαν με αυτόν τον τρόπο απάντησε στον Τούρκο ομόλογό του ο οποίος ζήτησε απο το Ισραήλ “συγγνώμη και αποζημιώσεις” για να συμφιλιωθούν οι δύο χώρες. 

“Δεν θα υπάρξει συγγνώμη. Αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας για υποστήριξη της τρομοκρατίας”, σημείωσε ο Λίμπερμαν, αρχηγός υπερεθνικιστικού κόμματος, σε συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.  Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε έντονα κατά της Τουρκίας, με όχι και τόσο διπλωματικούς όρους, κάνοντας λόγο για “θρασύτητα” όσον αφορά το αίτημα της Άγκυρας για αίτηση συγγνώμης από το Ισραήλ μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το Μάιο ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι. “Πιστεύω ότι το θέμα της συγγνώμης αγγίζει τα όρια της θρασύτητας ή τα ξεπερνάει”, σημείωσε. “Αν μη τι άλλο εμείς περιμένουμε μια συγγνώμη από την τουρκική κυβέρνηση κι όχι το αντίστροφο”, προσέθεσε.

Το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ μετά το επεισόδιο της επιδρομής στο διεθνή στολίσκο για τη Γάζα, αλλά σημείωσε ότι για να γίνει αυτό το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις για τους εννέα Τούρκους που σκοτώθηκαν κατά το περιστατικό. Από την επιδρομή των ισραηλινών καταδρομέων στις 31 Μαΐου στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι, καθώς το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ισραήλ: Αναπόφευκτη η δολοφονία των ακτιβιστών στο Στολίσκο της Ελευθερίας

Διεθνής κατακραυγή για τις δολοφονίες των ακτιβιστών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Στις 4 Ιουλίου στην Τεχεράνη αρχίζει η κηδεία του Αλί Χαμενεΐ – Θα ταφεί στις 9 του ίδιου μήνα
Με θητεία 37 ετών, ήταν ο μακροβιότερος αρχηγός κράτους στη Μέση Ανατολή και ο δεύτερος μακροβιότερος Ιρανός ηγέτης του 20ού και 21ου αιώνα, μετά τον Σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί
Γυναίκα κρατά φωτογραφία του δολοφονημένου ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ