Κόσμος

Ισραήλ: Δικαστήριο επικύρωσε την παράταση του «λουκέτου» του Al Jazeera για ακόμη 45 ημέρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δικαστήριο στο Ισραήλ θεώρησε αποδεδειγμένο ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, Al Jazeera, και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, «Kan», το δικαστήριο του Τελ Αβίβ, βασιζόμενο σε «εμπιστευτικά» έγγραφα χαρακτήρισε το κανάλι δίαυλο προπαγάνδας της Χαμάς.

Με το σκεπτικό αυτό, ενέκρινε την παράταση του – διατεταγμένου από το κράτος – κλεισίματος του Al Jazeera του Κατάρ για άλλες 45 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, χθες Πέμπτη.

Την περασμένη εβδομάδα η ισραηλινή δικαιοσύνη είχε ήδη επικυρώσει τη διακοπή της μετάδοσης όλου του περιεχομένου του δικτύου στο Ισραήλ για 35 ημέρες. Θεώρησε αποδεδειγμένο πως το μέσο εγείρει απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ, εξαιτίας της φερόμενης σχέσης του με τη Χαμάς.

Κατά την ίδια πηγή, το Al Jazeera φέρεται για παράδειγμα να είχε «εξηγήσει» σε εκπομπή του πώς μπορούν να καταστραφούν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ – το καλωδιακό και δορυφορικό σήμα του, όπως και το περιεχόμενό του που αναρτάται στον ιστότοπό του κι ευρύτερα στο διαδίκτυο – απαγορεύθηκε στις αρχές Μαΐου από την κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ απορρίπτει τις ισραηλινές κατηγορίες περί προκατάληψης και προπαγάνδας, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση και έχει δεσμευτεί πως θα την αμφισβητήσει νομικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ