Κόσμος

Ισραήλ: Η βουλευτίνα του κυβερνητικού συνασπισμού ανακάλεσε την παραίτησή της

Μια βουλευτίνα του αριστερού κόμματος Meretz, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ και παραιτήθηκε την Πέμπτη, στερώντας του την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναθεώρησε σήμερα την απόφασή της.

Η Γάιντα Ρινάουι Ζοάμπι, 49 ετών, που προέρχεται από την αραβική μειονότητα του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους Άραβες Ισραηλινούς. Η μειονότητα αυτή είναι οι απόγονοι των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και σήμερα αποτελεί περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λάπιντ χαιρέτισε την επιστροφή της Ζοάμπι στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας και μαζί ξαναρχίζουμε τη δουλειά της κυβέρνησης και του συνασπισμού», έγραψε στο Twitter.

Με την παραίτηση της Ζοάμπι ο κυβερνητικός συνασπισμός, που αποτελείται από εθνικιστικά, κεντρώα, αριστερά και αραβικά κόμματα, απέμεινε μόνο με 59 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ. Είχε προηγηθεί, πριν από έξι εβδομάδες, η παραίτηση και της Γιαμίνα Ιντίτ Σίλμαν, της ριζοσπαστικής δεξιάς, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός να έχει μόνο 60 έδρες, όσες και η αντιπολίτευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς