Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ομοβροντία πυραύλων – Μια νεκρή, μπήκαν ένοπλοι στη χώρα

Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ομοβροντία πυραύλων – Μια νεκρή, μπήκαν ένοπλοι στη χώρα
Φωτογραφία Reuters

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την ομοβροντία πυραύλων στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα Σάββατο (7.10.2023) το πρωί, σε μια αιφνιδιαστική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα, την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι μπήκαν ένοπλοι Παλαιστίνιοι στα νότια της χώρας.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν, μετά την επίθεση με τους πυραύλους στις νότιες περιοχές του Ισραήλ.

Μία Ισραηλινή σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ. Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ και βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ ότι ο στρατός του Ισραήλ έχασε τον έλεγχο σε ένα από τα συνοριακά περάσματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις