Κόσμος

Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει μεγάλο τίμημα», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ λίγο μετά την ομιλία του Νασράλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τις παγκόσμιες παρεμβάσεις για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, μία νέα ανάφλεξη φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ για το «μέλλον» τη Χεζμπολάχ.

«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», προειδοποίησε ο υπουργός του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ λίγο μετά την οργισμένη ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα στην οποία χαρακτήρισε τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες «σφαγές».

Με τις σημερινές του δηλώσεις (19.09.2024) ο υπουργός αποκάλυψε τις θέσεις του Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ μετά τις εκρήξεις των βομβητών και των Walkie Talkie στο Λίβανο και τη Συρία με τους 37 νεκρούς και τους περισσότερο από 3.000 τραυματίες.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους.

Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε ο Γκάλαντ.

Στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να μπορέσει να επιστρέψει στα σπίτια τους κατοίκους των βόρειων κοινοτήτων της χώρας.

Το Ισραήλ ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά ανοιχτά μέτωπα, με τον πόλεμο στη Γάζα να μαίνεται και το Ιράν να στρατολογεί ισραηλινό επιχειρηματία για να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χεζμπολάχ δεν θα πέσει»

Μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη των Walkie Talkie που έφεραν μέλη της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες, ο αρχηγός της οργάνωσης Χασάν Νασράλα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

«Σφαγές» αποκάλεσε τις επιθέσεις που έγιναν σε βάρος της Χεζμπολάχ την Τρίτη και την Τετάρτη, τονίζοντας πως η οργάνωση ήρθε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια “δοκιμασία” για εμάς και ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου», ξεκαθάρισε.

«Το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ παραβίασε “κόκκινες γραμμές” με τις επιθέσεις αυτές, τόνισε ο Νασράλα.

Οι δύο επιθέσεις που έγιναν στον Λίβανο και στη Συρία, φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης επιχείρησης του Ισραήλ για να εξοντώσει ταυτόχρονα όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της Χεζμπολάχ μπορούσε.

Η οργάνωση έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για την φονική επίθεση, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία για μία νέα ανάφλεξη που θα είναι καταλυτική τόσο για τη Μέση Ανατολή όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας