Κόσμος

Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ θα πληρώσει μεγάλο τίμημα», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ λίγο μετά την ομιλία του Νασράλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρά τις παγκόσμιες παρεμβάσεις για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, μία νέα ανάφλεξη φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ για το «μέλλον» τη Χεζμπολάχ.

«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», προειδοποίησε ο υπουργός του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ λίγο μετά την οργισμένη ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα στην οποία χαρακτήρισε τις επιθέσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες «σφαγές».

Με τις σημερινές του δηλώσεις (19.09.2024) ο υπουργός αποκάλυψε τις θέσεις του Ισραήλ απέναντι στη Χεζμπολάχ μετά τις εκρήξεις των βομβητών και των Walkie Talkie στο Λίβανο και τη Συρία με τους 37 νεκρούς και τους περισσότερο από 3.000 τραυματίες.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους.

Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί», ανακοίνωσε ο Γκάλαντ.

Στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να μπορέσει να επιστρέψει στα σπίτια τους κατοίκους των βόρειων κοινοτήτων της χώρας.

Το Ισραήλ ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά ανοιχτά μέτωπα, με τον πόλεμο στη Γάζα να μαίνεται και το Ιράν να στρατολογεί ισραηλινό επιχειρηματία για να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χεζμπολάχ δεν θα πέσει»

Μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη των Walkie Talkie που έφεραν μέλη της Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες, ο αρχηγός της οργάνωσης Χασάν Νασράλα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

«Σφαγές» αποκάλεσε τις επιθέσεις που έγιναν σε βάρος της Χεζμπολάχ την Τρίτη και την Τετάρτη, τονίζοντας πως η οργάνωση ήρθε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια “δοκιμασία” για εμάς και ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου», ξεκαθάρισε.

«Το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ παραβίασε “κόκκινες γραμμές” με τις επιθέσεις αυτές, τόνισε ο Νασράλα.

Οι δύο επιθέσεις που έγιναν στον Λίβανο και στη Συρία, φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα μιας πολύμηνης επιχείρησης του Ισραήλ για να εξοντώσει ταυτόχρονα όσο το δυνατό περισσότερα μέλη της Χεζμπολάχ μπορούσε.

Η οργάνωση έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για την φονική επίθεση, κάτι που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία για μία νέα ανάφλεξη που θα είναι καταλυτική τόσο για τη Μέση Ανατολή όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 158