Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Μητέρα αγκαλιάζει τις κόρες της μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς

Ισραήλ: Μητέρα αγκαλιάζει τις κόρες της μετά την απελευθέρωσή τους από τη Χαμάς

Άκρως συγκινητικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στο Ισραήλ με τους ομήρους που συναντούν ξανά και επανενώνονται με τα μέλη της οικογένειάς τους. Τα δάκρυα της Maayan Zin όταν έσφιξε στην αγκαλιά της τις κόρες της, Dafna και Ela, είναι χαρακτηριστικά…

Η 15χρονη Dafna Elyakim και η 8χρονη αδερφή της, Ela, ήταν μεταξύ των ομήρων της Χαμάς που απελευθερώθηκαν χθες Κυριακή (26.11.2023) και γύρισαν πίσω στο Ισραήλ. Η μητέρα τους, η Maayan Zin, ήταν αυτή που της υποδέχθηκε μετά από 51 ημέρες αγωνίας και αϋπνίας.

Τα δύο κορίτσια απήχθησαν από τη Χαμάς μέσα από το σπίτι του πατέρα τους, του Noam Elyakim, στο κιμπούτς Ναχάλ Οζ, την ημέρα της εισβολής τους στις 7 Οκτωβρίου. Οι τρομοκράτες δολοφόνησαν τον πατέρα της, τη σύντροφό του και τον γιο της.

Μάλιστα, πριν εκτελέσουν τον 17χρονο, οι τρομοκράτες τον πήγαν από σπίτι σε σπίτι για να μιλάει στα εβραϊκά και να βγαίνουν οι ένοικοι για να τους απαγάγουν ή να τους σκοτώσουν. Μαζί, απήγαγαν τη 15χρονη και την 8χρονη.

Η στιγμή της επανένωσης είναι άκρως συγκινητική. «Η Maayan Zin δεν κοιμήθηκε για 50 ημέρες, μιλώντας συνεχώς για τις κόρες της Dafna και Ela που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα. Χθες, για πρώτη φορά μετά από 7 εβδομάδες, μπόρεσε να αγκαλιάσει τα κορίτσια της. Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη», γράφει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα στο Χ.

Δείτε το βίντεο:

Όλον αυτόν τον καιρό, η μητέρα τους είχε ως μοναδική απόδειξη ζωής μια φωτογραφία της Dafna που ανακάλυψε στο WhatsApp, στην οποία η κόρη της φαινόταν με πυτζάμες να κάθεται σε ένα στρώμα στη Γάζα και τη λεζάντα να γράφει: «Με ρούχα προσευχής θα ήταν καλύτερα».

Σημειώνεται ότι η μητέρα, όπως και τα δύο κορίτσια, έχουν και την ουγγρική υπηκοότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις