Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Ισραήλ: Νεκροί ο σύντροφος της Σάνι Λουκ και δύο ακόμη όμηροι της Χαμάς – Στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας του ενός

Ισραήλ: Νεκροί ο σύντροφος της Σάνι Λουκ και δύο ακόμη όμηροι της Χαμάς – Στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας του ενός

Τρεις ακόμη όμηροι που είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (24.5.2024) νεκροί, έπειτα από επέλαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Ένας από τους ομήρους που εντοπίστηκε νεκρός ήταν ο 42χρονος Χανάν Γιαμπλόνκα, ο οποίος είχε απαχθεί από τη Χαμάς, ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Νόβα στο Ισραήλ.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφέρει με ένα tweet: «Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση… Δυστυχώς, ο Hanan Yablonka, όμηρος της Χαμάς στη Γάζα, γιος του Reuven (3ος από αριστερά) ανασύρθηκε νεκρός μαζί με τους Michel Nisenbaum και Orion Hernandez εχτές βράδυ από τις IDF.

Ο πατέρας του Reuven, είχε παρευρεθεί στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, για την εκδήλωση της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ κάνοντας έκκληση για την απελευθέρωση του γιου του. Δεν υπάρχουν λόγια! Αιωνία τους η μνήμη!».

Μαζί με τον Γιαμπλόνκα εντοπίστηκαν επίσης νεκροί οι Μισέλ Νίσενμπαουμ και Ορίον Χερνάντεζ, ενώ ήδη οι σοροί τους έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους. 

Και οι τρεις σκοτώθηκαν την ίδια μέρα της επίθεσης. 

Ο Νίσενμπάουμ, 59 ετών, ήταν Βραζιλιάνο-Ισραηλινός από τη νότια πόλη Σντερότ. Τον πήραν όμηρο όταν πήγε να σώσει την 4χρονη εγγονή του.

Ο Χερνάντεζ, 30 ετών, ήταν Γαλλομεξικανός πολίτης που πήγε στο μουσικό φεστιβάλ Nova, μαζί με την σύντροφό του Σάνι Λουκ (Shani Louk). Σημειώνεται πως το σώμα της Λουκ ήταν ένα από αυτά που βρήκε ο στρατός πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

Ο 42χρονος Γιαμπλόνκα, πατέρας δύο παιδιών, κατέληξε επίσης όμηρος από το μουσικό φεστιβάλ. Η οικογένεια του Γιαμπλόνκα δεν είχε νέα του για σχεδόν δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, χωρίς να γνωρίζει αν ήταν ζωντανός ή νεκρός.

Ο πατέρας του είχε επισκεφτεί την ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα και απηύθυνε έκκληση να εντοπιστεί ο γιος του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις