Κόσμος

Το Ιράν εξαπέλυσε νέα ομοβροντία πυραύλων στο Ισραήλ – Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης

Συγκλονιστικές εικόνες από τις εκρήξεις και τις φωτιές που προκάλεσε το ιρανικό μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (15.06.2025) περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδας ότι εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο στην Μασχάντ, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ιράν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ζημιές σε κτίρια ή στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης του αεροδρομίου έπειτα από την επιδρομή του Ισραήλ, ενώ άλλα δημοσιεύματα ιρανικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση ανατολικά της πόλης Μασχάντ.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε ένα ιρανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, περίπου 2.300 χιλιόμετρα από το Ισραήλ, στην «πιο απομακρυσμένη επίθεση από την έναρξη της επιχείρησης Rising Lion».

 

«Η Πολεμική Αεροπορία εργάζεται για να επιτύχει αεροπορική υπεροχή σε όλο το Ιράν», τόνισε ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα περίπου στις 20:20 το βράδυ ότι ξεκίνησε να βομβαρδίζει «δεκάδες» εγκαταστάσεις πυραύλων εδάφους-εδάφους στο δυτικό Ιράν, τρίτη ημέρα από την έναρξη της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε ένα κύμα επιθέσεων εναντίον δεκάδων πυραυλικών στόχων εδάφους-εδάφους στο δυτικό Ιράν», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Νεκρός ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών των IRGC

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και ο αναπληρωτής του, σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινών επιδρομών.

«Κύμα φυγής» από την Τεχεράνη

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRNA), μεταδίδει ότι αρκετός κόσμος φεύγει από την Τεχεράνη και κατευθύνεται προς το βόρειο τμήμα της χώρας και μάλιστα έχει αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους.

 

Νωρίτερα, νέες εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την Τεχεράνη αφού οι ισραηλινές επιθέσεις στόχευσαν το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν, ενώ μια πολυκατοικία δέχτηκε καταστροφικό πλήγμα με αποτέλεσμα πέντε άτομα να χάσουν την ζωή τους.

 

Οι ισραηλινές επιδρομές την Παρασκευή (13.06.2025) και το Σάββατο (14.06.2025) άφησαν τουλάχιστον 128 νεκρούς στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και περίπου 900 τραυματίες, τόνισε η εφημερίδα Etemad, επικαλούμενη το ιρανικό Υπουργείο Υγείας.

Ήχησαν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν στο βόρειο, κεντρικό και σε περιοχές του νότιου Ισραήλ σήμερα περίπου στις 20:45 το βράδυ Κυριακή, αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι «πολλές περιοχές επλήγησαν» στο Ισραήλ από την νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων.

Δημοσιογράφος του Reuters έδειξε πλάνα σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από περιοχή της Χάιφα, από ένα – κατά τα φαινόμενα – πλήγμα από τις πυραυλικές επιθέσεις.

«Σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές του Ισραήλ μετά την αναγνώριση πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Κράτος του Ισραήλ», ανέφερε ανακοίνωση του στρατού, καλώντας τον πληθυσμό να βρει καταφύγιο.

Στην Ιερουσαλήμ, δημοσιογράφοι του Γαλλικού είδαν τουλάχιστον δεκάδες πυραύλων να περνούν από τον ουρανό, πριν ακούσουν τον ήχο συνεχών, βίαιων εκρήξεων.

 

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είπαν σε κατοίκους του Ισραήλ να εγκαταλείψουν για τη δική τους ασφάλεια τα περίχωρα γύρω από «ζωτικής σημασίας περιοχές» σε βιντεοσκοπημένη δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, περίπου την ώρα που το Ιράν εξαπέλυσε νέο μπαράζ πυραύλων προς το Ισραήλ.

 

«Διαθέτουμε μια βάση δεδομένων ζωτικών και κρίσιμης σημασίας περιοχών στα κατεχόμενα εδάφη (Ισραήλ) και σας καλούμε να μην αφήσετε το βάρβαρο καθεστώς να σας χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες. Μην μένετε ή ταξιδεύετε κοντά σε αυτές τις κρίσιμης σημασίας περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ