Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η απάντηση στις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ θα είναι «ισχυρή»

Ισραήλ: Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η απάντηση στις επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ θα είναι «ισχυρή»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι η απάντηση του Ισραήλ στην «τρομοκρατία» μετά τις δύο παλαιστινιακές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ θα είναι «ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδειξε έτσι ότι η χώρα του θα απαντήσει με σφοδρότητα, κάτι που φυσικά θα ανεβάσει ξανά στα ύψη τον υδράργυρο στην περιοχή. «Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα (28.1.2023) στους δημοσιογράφους του πριν από τη έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με θέμα την επίθεση της Παρασκευής.

«Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η μια από τις δυο επιθέσεις προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων χθες (27.1.2023) κοντά σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ. Το μακελειό έγινε όταν Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε επτά ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Δράστης ένας 13χρονος

Η δεύτερη επίθεση έγινε όταν ένας 13χρονος άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο άτομα.

 

Οι αρχές του Ισραήλ έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 13χρονου Παλαιστίνιου δράστη, Μοχάμεντ Αλιάτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις