Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ισραήλ: «Προσπάθησαν να πουλήσουν το κεφάλι του για 10.000 δολάρια» λέει πατέρας λοχία που σκότωσε η Χαμάς

Ισραήλ: «Προσπάθησαν να πουλήσουν το κεφάλι του για 10.000 δολάρια» λέει πατέρας λοχία που σκότωσε η Χαμάς

Σοκάρει η αποκάλυψη που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πατέρας ενός 19χρονου λοχία από το Ισραήλ που έχασε τη ζωή κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε μέλη της Χαμάς προσπάθησαν να πουλήσουν το κεφάλι του παιδιού του για 10.000 δολάρια και περιέγραψε το Γολγοθά που πέρασε μέχρι να πάρει τη σορό του γιου του προκειμένου να τη θάψει.

«Του έριξαν ρουκέτα και τρεις χειροβομβίδες. Στην ιατροδικαστική έκθεση που έλαβα, αναφέρεται ότι όλο το κεφάλι του ήταν γεμάτο με θραύσματα. Δυστυχώς το σώμα του κακοποιήθηκε μετά τον θάνατό του. Οι τρομοκράτες – θα είναι ευφημισμός αν τους αποκαλέσω βάρβαρους – τον αποκεφάλισαν και πήραν το κεφάλι μαζί τους στη Γάζα», αναφέρει ο Νταβίντ Ταχάρ στην περιγραφή του.

«Εγώ παρέλαβα μια σορό χωρίς κεφάλι και τσακώθηκα με τους εκπροσώπους του στρατού που μου έλεγαν ότι δεν έπρεπε να τη δω. Μισή ώρα πριν την ταφή άνοιξα το φέρετρο, κοίταξα μέσα και κατάλαβα τι θα θάψω. Μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να τη δω, αλλά είμαι ο τύπος του πατέρα που θέλει να γνωρίζει τα πάντα για τα παιδιά του» συνέχισε ο πατέρας του 19χρονου Αμίρ.

Στη συνέχεια ο πατέρας του 19χρονου λοχία Αντίρ Ταχάρ. «Τους επόμενους 2,5 μήνες, κίνησα γη και ουρανό για να βρω το κεφάλι. Όποιον συναντούσα όλο αυτό το διάστημα, τον ρωτούσα για το κεφάλι και τελικά κατάλαβα πού ήταν».

Σύμφωνα με όσα είπε, έβλεπε συνεχώς βίντεο από την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και τελικά βρήκε τα πλάνα που οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλιζαν τον γιο του.

«Πριν από τρεις εβδομάδες συνέβη ένα θαύμα. Η Σιν Μπετ μέσα από ανάκριση ενός συλληφθέντα τρομοκράτη ανακάλυψε ότι ένας από αυτούς προσπάθησε να πουλήσει το κεφάλι του παιδιού μου. Προσπάθησε να πουλήσει το κεφάλι ενός στρατιώτη για 10.000 δολάρια. Πρόκειται για τρομακτικό επίπεδο βαρβαρότητας».

Το κεφάλι του 19χρονου λοχία εντοπίστηκε μέσα σε ένα σακίδιο κοντά σε ένα παγωτατζίδικο στη Γάζα δίπλα σε έγγραφα και μπάλες του τένις, και όπως έχει καταγγείλει ο πατέρας του έχει υποστεί κακοποίηση.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις