Κόσμος

Ισραήλ: Σε καραντίνα και οι εμβολιασμένοι που εκτίθενται στην μετάλλαξη Δέλτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι πλέον οι γιατροί θα μπορούν να ζητούν να μπαίνουν σε καραντίνα όλοι όσοι έχουν εκτεθεί στην μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ή αν έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε την προειδοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ χθες για το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων του κορονοϊού λόγω του στελέχους Δέλτα, με τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων να αυξάνεται στη χώρα, έπειτα από εβδομάδες που είχε σταθεροποιηθεί χάρη στην ευρεία εκστρατεία ανοσοποίησης.

Βάσει των νέων κανονισμών του υπουργείου Υγείας, ακόμη και εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, αν οι αρχές πιστεύουν ότι είχαν «στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος».

Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, όπως εξήγησε το υπουργείο, τους επιβάτες ενός αεροπλάνου, μια απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων του Ισραήλ για τους εμβολιασμένους τουρίστες.

Τσουχτερό πρόστιμο σε όποιον ταξιδέψει σε «απαγορευμένη» χώρα

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόρογουιτς επεσήμανε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο «χιλιάδων σέκελ» σε όποιον Ισραηλινό πολίτη ή κάτοικο ταξιδέψει σε χώρες που περιλαμβάνονται στον μαύρο κατάλογο της κυβέρνησης με τις χώρες όπου δεν επιτρέπονται τα ταξίδια λόγω των κινδύνων.

Στις 16 Ιουνίου το υπουργείο Υγείας είχε περιλάβει στον κατάλογο αυτό την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, το Μεξικό και τη Ρωσία, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους Ισραηλινούς πολίτες ή κατοίκους να τις επισκεφθούν, με εξαίρεση όσους λάβουν ειδική άδεια.

Περίπου το 55% των Ισραηλινών, σε σύνολο 9,3 εκατομμυρίων, έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19, ενώ η μεγάλη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων οδήγησε τις αρχές να άρουν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Από τον προηγούμενο μήνα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19 και οι έφηβοι ηλικίας 12 με 15 ετών, αν και πολλοί λίγοι έχουν σπεύσει να το πράξουν. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα, ανήσυχος για την άνοδο των κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας, ο Μπένετ κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σήμερα μάλιστα το υπουργείο Υγεία τόνισε ότι οι γονείς, τα παιδιά των οποίων παραβιάζουν την καραντίνα, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα 5.000 σέκελ (περίπου 1.200 ευρώ).

Εξάλλου ο Ισραηλινός πρωθυπουργό σημείωσε ότι μια νέα υπουργική ομάδα διαχείρισης της πανδημίας θα συσταθεί μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης μέσα στον μήνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ένταση Ισραήλ – Τουρκίας: Ο Νετανιάχου στέλνει τον Ερντογάν στο δικαστήριο της Χάγης για τους Κούρδους και την Χαμάς
Η υπόθεση θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις επιθέσεις του Ερντογάν κατά των κουρδικών μειονοτήτων στην Τουρκία, και στη χρηματοδότηση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς
Ερντογάν και Νετανιάχου 23
Οι βρετανικές αρχές υποψιάζονται ότι το Ιράν είναι πίσω από την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στην αεροπορική βάση Φέρφορντ
Ένα κίνητρο που συνδέεται με το Ιράν θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο της πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται επίσης μια ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς ή ένα ισλαμιστικό σχέδιο πίσω από το περιστατικό
Βρετανία
Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία - Σκόπευαν να προκαλέσουν «μεγάλη ζημιά» λέει ο Τραμπ
Η RAF Φέρφορντ στη Βρτεανία είναι από τις σημαντικότερες αεροπορικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή
Βρετανία
Πέδρο Σάντσεθ: Διαβεβαιώνει πως εργάζεται εντατικά για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης
Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού μετά το κύμα οργής που έχει προκαλέσει η έξωση της Μαρικάρμεν, ηλικιωμένης ΑμεΑ από το σπίτι της στη Μαδρίτη καθώς δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο
Ο Πέδρο Σάντσεθ