Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι από αύριο Τρίτη σταματά η υποχρέωση όλων να φορούν μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Το μέτρο αυτό ήταν ένα από τα τελευταίο που είχε παραμείνει σε ισχύ στο Ισραήλ στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

«Η υποχρέωση χρήσης μάσκας τερματίζεται από την Τρίτη, 15 Ιουνίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στις αρχές Ιουνίου το Ισραήλ χαλάρωσε τους περιορισμούς για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά διατήρησε τα δρακόντεια μέτρα για τους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό: η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για επιτακτικές οικογενειακές ανάγκες και όλοι θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν έχουν αρνητικό τεστ που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου το Ισραήλ ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία ανοσοποίησης, χάρη σε μια συμφωνία που σύναψε με την εταιρεία Pfizer, η οποία παρέδωσε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της σε αντάλλαγμα για τα δεδομένα που θα λάμβανε από τις ισραηλινές αρχές για τις επιπτώσεις του εμβολιασμού. Το Ισραήλ διαθέτει ψηφιοποιημένες βάσεις με τα ιατρικά δεδομένα του πληθυσμού του. Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι (το 55% του πληθυσμού) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Από την αρχή της πανδημίας μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό περισσότεροι από 839.000 άνθρωποι και 6.428 πέθαναν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόνο τρία κρούσματα. Συνολικά, σήμερα, οι ασθενείς ανέρχονται σε 205 και από αυτούς οι 53 νοσηλεύονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις