Κόσμος

Ισραήλ: Χτύπησε για πρώτη φορά χριστιανικό χωριό στο βόρειο Λίβανο – «Πάνω από 18 άτομα σκοτώθηκαν»

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χεζμπολάχ το βράδυ της Κυριακής (13.10.2024) με στόχο στρατιωτική βάση του Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί, οι δυνάμεις των IDF πέρασαν σήμερα (14.10.2024) στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στο Λίβανο, με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ.

Αρχικά, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Μουχάμαντ Καμέλ Ναΐμ, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν της Χεζμπολάχ, ο οποίος διοικούσε μονάδα αντιαρματικών πυραύλων και ήταν υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις κατά των ισραηλινών τεθωρακισμένων δυνάμεων.

Μάλιστα, οι IDF δημοσίευσαν πλάνα από την αεροπορική επίθεση:

Λίγο μετά τις 3 μ.μ, λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Αϊτού, του βόρειου Λιβάνου, με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου να αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι ενώ αρκετοί ακόμα έχουν τραυματιστεί.

 

Το χτύπημα έγινε  σε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, με τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι εκεί είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τα νότια της χώρας. Η Χεζμπολάχ έχει κυρίως παρούσα στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της Βηρυτού.

ISRAEL LEBANON AITOUREUTERS/Omar Ibrahim

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Έλι Κοέν, κατηγόρησε σήμερα την Προσωρινή Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο (UNIFIL), ότι είναι μια περιττή δύναμη που απέτυχε να προστατεύσει τους Ισραηλινούς πολίτες από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ και την κάλεσε να αποσυρθεί καθώς εντείνονται οι μάχες.

ISRAEL LEBANON AITOUREUTERS/Omar Ibrahim

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Ο ΟΗΕ είναι ένας αποτυχημένος οργανισμός και η UNIFIL είναι μια άχρηστη δύναμη που απέτυχε να εφαρμόσει το ψήφισμα 1701, ενώ ακόμα απέτυχε να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ αφενός να εγκατασταθεί στο νότιο Λίβανο και αφετέρου να επιτεθεί εναντίον Ισραηλινών εδώ και έναν χρόνο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7