Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Τζακάρτα σεισμός

Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών συγκλόνισε σήμερα (23.01.2018) την Τζακάρτα. Πολλοί ήταν εκείνοι που αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση βγήκαν στους δρόμους.

Ο σεισμός προκάλεσε την εκκένωση πολλών κτιρίων με γραφεία στην Τζακάρτα. Μέχρι στιγμής να έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Δεν υπάρχουν ούτε πληροφορίες για θύματα.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

 

Ο σεισμός και το επίκεντρο

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε επίσης σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας. Η περιοχή είναι 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζακάρτα, διευκρίνισε από την πλευρά της η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG).

Στις 16 Δεκεμβρίου σεισμός 6,5 βαθμών έπληξε την Ιάβα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σεισμός στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων και είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η ίδια επαρχία είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2004 από τον φονικό σεισμό των 9,1 βαθμών και από το τσουνάμι που ακολούθησε που προκάλεσαν τον θάνατο 170.000 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις