Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στον Παναμά – Αναφέρθηκαν ούτε θύματα ούτε ζημιές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 82 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της κοινότητας Πούντα δε Μπουρίκα, πάνω στα σύνορα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα.

Ο σεισμός στον Παναμά σημειώθηκε στις 00:15 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS). Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 33 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το αμερικανικό εθνικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι εκτίμησε ότι δεν αναμένεται να χτυπήσουν θαλάσσια σεισμικά κύματα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός είχε ισχύ 6,9 βαθμών. Έκανε επίσης λόγο για άλλον σεισμό λίγο νωρίτερα, μεγέθους 6,3 βαθμών, στην ίδια περιοχή, σε εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων.

Η παναμαϊκή Πολιτική Προστασία διαβεβαίωσε πως παρακολουθεί την κατάσταση στις περιοχές όπου έγινε αισθητός ο σεισμός και ανέφερε ότι – προς το παρόν τουλάχιστον – δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ούτε υλικές ζημιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα