Κόσμος

Ιταλία: 1.197 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Άστεγοι και μετανάστες θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.197 περιστατικά κορονοϊού και 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 2.504 και στις ΜΕΘ βρίσκονται 394. 

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία έγιναν 249.988 διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό και το 47% προέκυψε θετικό. Σε ό,τι αφορά την εκστρατεία εμβολιασμού, ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι στο εξής θα εμβολιαστούν άστεγοι και μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής (και κάτω από εξήντα ετών) με το σκεύασμα της Johnson&Johnson κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης Ντράγκι, επελέγη το μονοδοσικό αυτό εμβόλιο διότι η επαφή με άστεγους και μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής απαιτεί επιπλέον προσπάθεια και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δύσκολο να επιτευχθεί η χορήγηση της δεύτερης δόσης, ακριβώς τέσσερις ή πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ