Κόσμος

Ιταλία: 13.314 νέα κρούσματα κορονοϊού και 356 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.314 κρούσματα κορονοϊού και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 303. 850 διαγνωστικά τεστ, το 4,4% από τα οποία ήταν θετικό. Χθες, τα κρούσματα ήταν 9.630, με 274 θανάτους.

Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις ΜΕΘ τη χώρας βρίσκονται 28 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 140 περισσότεροι.

«Κόκκινη» η Μπρέσια

Στο μεταξύ, στην περιοχή της πόλης Μπρέσια, στη Λομβαρδία, αποφασίσθηκε η αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας και των περιορισμών, με κλείσιμο όλων των σχολείων, την απαγόρευση μετάβασης σε εξοχικά σπίτια και την επιλογή της τηλεργασίας, σε όλες τις περιπτώσεις που το επιτρέπουν.

Στην περιοχή, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αγγίζουν το 39% του συνόλου των νέων περιστατικών και ο πρώην υπεύθυνος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Γκουίντο Μπερτολάζο, τόνισε ότι «προφανώς, στην Μπρέσια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τρίτο κύμα της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Πύραυλος που εκτόξευσαν οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» εναντίον βάσης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή