Κόσμος

Ιταλία: 160 πυρκαγιές σε μία μέρα!

Περισσότερες από 160 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην Ιταλία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επιμένουν εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ιταλοί δασοφύλακες. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην περιφέρεια της Καμπανίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, σημειώθηκαν 75 πυρκαγιές και ακολούθησαν η Τοσκάνη με 17 πυρκαγιές και η Απουλία με 15.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι θερμοκρασίες στην Ιταλία υπερβαίνουν τακτικά τους 30 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας κήρυξε σήμερα Κυριακή 23 ιταλικές πόλεις σε “κόκκινο συναγερμό”. Αυτό το επίπεδο του συναγερμού σημαίνει πως αντιμετωπίζουν κίνδυνο ακόμη και πρόσωπα που δεν έχουν προβλήματα υγείας και είναι νεαρής ηλικίας.

Οι πόλεις αυτές βρίσκονται σε όλη την ιταλική χερσόνησο, από το βορρά, όπου το Μιλάνο και η Μπρέσια κατέγραψαν 37 και 38 βαθμούς Κελσίου αντιστοίχως, μέχρι το νότο, με 38 βαθμούς στη Νάπολη και στη Ρώμη, αλλά 40 στην Μπολόνια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία - Είχαν πάει για μπάνιο την Κυριακή όταν εξαφανίστηκαν
Μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας εντόπισαν σήμερα δύο πτώματα στον ποταμό και λίγο αργότερα οι πυροσβέστες βρήκαν νεκρό και τον τρίτο άνδρα
ποταμός
Βρέθηκαν μετά από 74 χρόνια συντρίμμια του αεροπλάνου της Pan Am που είχε συντριβεί το 1952 στον Ατλαντικό
Λίγο μετά την απογείωσή του τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι δύο κινητήρες της δεξιάς πλευράς και το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεανό λίγα λεπτά αργότερα, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
αεροπλάνο