Κόσμος

Ιταλία: 5 χρόνια φυλακή σε όποιον έχει κορονοϊό και σπάει την καραντίνα!

Εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 μέχρι 3000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, υιοθέτησε ένα ακόμη μέτρο με στόχο να περιοριστεί ο κορονοϊός στην Ιταλία.

Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον ιό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία.

click4more: Ιταλία: «Ψυχρολουσία»! 743 νέοι θάνατοι από κορονοϊό και 6.820 συνολικά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η ανώτατη διάδοση του ιού, στην Ιταλία είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το λόγο αυτό, ο ΠΟΥ συνιστά τη μέγιστη προσοχή στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και πρόληψης.

Και πάντα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για τις νότιες περιφέρειες της χώρας, Τζουζέπε Προβεντσάνο, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση της Rai ότι «ο κύριος στόχος, τώρα, είναι να αυξηθούν άμεσα οι κλίνες, στις εντατικές μονάδες θεραπείας των νοσοκομείων της Κάτω Ιταλίας. Από 1.700 που ήταν στην αρχή της επιδημίας, να γίνουν, τώρα, 3.500». «Εργαζόμαστε αδιάκοπα, νυχθημερόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προβεντσάνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει άνδρες της ICE να απειλούν δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Rai που βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια στη Μινεάπολη
«Αν συνεχίσετε να μας ακολουθείτε, θα σπάσουμε το παράθυρο και θα σας τραβήξουμε έξω, αυτή είναι η μοναδική προειδοποίησή μας» - Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι να καταδικάσει το συμβάν
Άνδρες της ICE απείλησαν συνεργείο της Rai που βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια στη Μινεάπολη
Γκρεγκ Μποβίνο: Ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το δόγμα Τραμπ για τους παράτυπους μετανάστες – «Ενεργώ και καθαρίζω»
Ο επικεφαλής της αστυνομίας των συνόρων στις ΗΠΑ είναι απόγονος Ιταλών μεταναστών - Πετάει δακρυγόνα κι όταν δεν φοράει εξοπλισμό μάχης, κυκλοφορεί με ένα μακρύ πράσινο σταυρωτό παλτό με μεγάλους γιακάδες
Ο Γκρεγκ Μποβίνο
Αναρριχητής στην Ταϊβάν «κόβει την ανάσα» - Σκαρφάλωσε ουρανοξύστη χωρίς σχοινί ασφαλείας σε 90 λεπτά
Η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο Netflix ήταν κάπως ασυνήθιστη για τον Honnold, του οποίου οι αναρριχήσεις συνήθως πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές και χωρίς κοινό
Ο Αμερικανός την στιγμή που έφτασε στην κορυφή του ουρανοξύστη
Πέθανε στα 26 της η γνωστή TikToker Μακένζι Πολ μετά από μάχη με τον καρκίνο - Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της
«Η Κένζι είναι τώρα στον παράδεισο», είπε ο Μπράντον και συνέχισε: «Εγωιστικά, εύχομαι να ήταν εδώ, μαζί μου, και θα μου πάρει όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να το ξεπεράσω»
Η TikToker Μακένζι Πολ