Κόσμος

Ιταλία: 925 εστίες μόλυνσης κορονοϊού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά την χθεσινή ημέρα, διαγνώστηκαν 523 νέα κρούσματα και έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τα Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας «η Ιταλία βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με τάση επιδείνωσης της όλης κατάστασης». Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, οι εννέα παρουσιάζουν δείκτη μετάδοσης ο οποίος ξεπερνά την μονάδα. Στην εβδομάδα από τις 4 μέχρι τις 11 Αυγούστου στα νοσοκομεία εισήλθαν σαράντα περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με την προηγούμενη και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκαν, επίσης, οκτώ επιπλέον ασθενείς.

Δεν άρχισαν ακόμα τα γρήγορα τεστ

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για υποβολή σε γρήγορο τεστ των επιβατών που φθάνουν από τέσσερις μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα και Μάλτα), στα αεροδρόμια της χώρας δεν έχει ακόμη αρχίσει η πρακτική εφαρμογή του μέτρου. Η ιταλική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι εναλλακτικά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιήσει το τεστ στην χώρα προέλευσης, εντός εβδομήντα δυο ωρών πριν ταξιδέψει, και να τι φέρει μαζί του κατά την άφιξή του στην χώρα.

Σε περίπτωση, πάντως, που το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί στα ιταλικά αεροδρόμια και λιμάνια, το υπουργείο υγείας της Ρώμης ζητά από τους πολίτες να παρουσιαστούν στις κατά τόπους δομές του ιταλικού συστήματος υγείας, για να υποβληθούν στην εξέταση για την ανίχνευση του ιού.

Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ ζητείται, τέλος, από τους πολίτες να παραμείνουν σε εθελοντική καραντίνα. Η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια, όμως, έκανε γνωστό ότι στην περιοχή της οι πολίτες, μέχρι να λάβουν την απάντηση της εργαστηριακής εξέτασης, δεν είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε εθελοντική απομόνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7