Κόσμος

Ιταλία-Il Messaggero: Ακολουθεί το παράδειγμα της Ελλάδας με σχέδιο για νησιά «covid free»

Στο σχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι για δημιουργία νησιών «covid free» και στην Ιταλία, με σημείο αναφοράς την Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά “covid free” να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι κάτοικοι των μικρότερων ιταλικών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορονοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της τελειοποίησης», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία εξηγεί ότι θα επιλεγούν νησιά στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας.

Η Ιl Messaggero γράφει, επίσης, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ντράγκι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών το σκεύασμα της Johnson&Johnson, το οποίο προβλέπει την χορήγηση μιας μόνον δόσης. Οι Ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία, με την ελπίδα να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, κυρίως από τους Αμερικανούς τουρίστες.

«Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, από την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ », υπογραμμίζει, τέλος, η Il Messaggero.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ;
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009
Νέα επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους Fattah από το Ιράν στο Ισραήλ – Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι χτυπήθηκε κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου
Ο πόλεμος που απειλεί με γενικευμένη σύρραξη και ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή συμπληρώνει την έκτη ημέρα του
Ισραηλινός πύραυλος αναχαίτισης αφήνει ίχνη καπνού καθώς εκτοξεύεται πύραυλος από το Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 31 λεπτά
8