Κόσμος

Ιταλία: Tο Αzione ακυρώνει εκλογική συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την εκλογική συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ακυρώνει ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Αzione (Δράση) της Ιταλίας, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Ο Καλέντα εξήγησε ότι η κίνησή του αυτή οφείλεται στο ότι οι «δημοκρατικοί» αποφάσισαν να συμμαχήσουν και με δυνάμεις, όπως την Ιταλική Αριστερά, οι οποίες τάσσονται ξεκάθαρα κατά της «ατζέντας» της κυβέρνησης Ντράγκι της Ιταλίας.

Στη συγκεκριμένη φάση, το Azione εξασφαλίζει στα γκάλοπ το 6% της πρόθεσης ψήφου και δεν αποκλείεται να συμφωνήσει, τελικά, εκλογική συμπόρευση με το μικρό, κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Υπήρχε αυτή η δυνατότητα συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά ο γραμματέας τους, Ενρίκο Λεπτά, έκανε διαφορετική επιλογή. Ζητώ συγγνώμη από τους Ιταλούς», δήλωσε στη Rai o Καλέντα.

Υπό τα νέα δεδομένα, στην προοδευτική συμμαχία παραμένουν το Δημοκρατικό Κόμμα, η Ιταλική Αριστερά, οι «Πράσινοι» και ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην «πεντάστερος», Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο Τραμπ με την ΕΕ για τα πρόστιμα σε αμερικανικές εταιρείες: «Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα – Οι ΗΠΑ δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης»
«Οι κυρώσεις θα ανατραπούν πλήρως και αναμένουμε ότι θα επιβληθούν σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντικοί δασμοί το συντομότερο δυνατό», τόνισε μεταξύ άλλων
Ντόναλντ Τραμπ
Εσθονία: Καλύπτουν τα παράθυρα σχολείων με μεμβράνες για να προστατεύσουν τους μαθητές από drones
Σχολείο της Λουκ σχεδιάζει να διδάξει στα παιδιά πώς να αντιδρούν σε έναν συναγερμό για drone - Αναμένονται να μεταφερθούν παιχνίδια και βιβλία στο υπόγειο για να μπορούν να ψυχαγωγούνται, ενώ κρύβονται
REUTERS