Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ιταλία: Ανεμβολίαστοι γιατροί επισκέπτονται ακόμη ασθενείς – Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι βιομήχανοι

Ιταλία: Ανεμβολίαστοι γιατροί επισκέπτονται ακόμη ασθενείς – Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι βιομήχανοι

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πάνω από 1.000 είναι οι Ιταλοί γιατροί που – αν και ανεμβολίαστοι – συνεχίζουν να ασκούν κανονικά το επάγγελμά τους και να επισκέπτονται ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, 66 από τους συνολικά 106 ιατρικούς συλλόγους στην Ιταλία, αγνοούν πόσα μέλη τους έχουν εμβολιαστεί. Κι αυτό γιατί οι διάφορες περιφέρειες της χώρας αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας οι οποίες πρέπει να καταγράφουν τα στοιχεία και τον αριθμό των εμβολιασμένων σε κάθε περιοχή.

Εκτιμάται πάντως πως σε σύνολο 460.000 γιατρών που αριθμεί η Ιταλία, οι ανεμβολίαστοι δεν ξεπερνούν τους 1.500.

Αυτό συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι φέρεται αποφασισμένη να επεκτείνει το μέτρο το υποχρεωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Στην προσπάθειά της αυτή φαίνεται πως έχει «σύμμαχο» την Ένωση Ιταλικών Βιομηχανιών που τάχθηκε επίσημα υπέρ του «πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμένου» και του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων.

Click4more Ιταλία: Προς επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε Δημόσιο, Αστυνομία και Στρατό

«Ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τα κόμματα, όμως, δεν έχουν πετύχει σχετική συμφωνία και εμείς πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων εργασίας. Κάτι που απαιτείται τόσο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, όσο και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων Κάρλο Μπονόμι.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις στην Ιταλία δεν απορρίπτουν μεν συνολικά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά τάσσονται κατά των «διακρίσεων».

Ζητούν δηλαδή να μην τίθενται υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση σε καφέ και εστιατόρια στο εσωτερικό των διαφόρων επιχειρήσεων.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις