Κυριακή, 25 Φεβ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Αντέγραψε το Market Pass – Κάρτα τροφίμων βγάζει η κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Αντέγραψε το Market Pass – Κάρτα τροφίμων βγάζει η κυβέρνηση Μελόνι

Η Ιταλία αντέγραψε το μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης, το Market Pass, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την «κάρτα τροφίμων» για 1.300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Επενδύσαμε 500 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και θα είναι διαθέσιμη στα γραφεία των Ιταλικών Ταχυδρομείων η κάρτα “Αφιερωμένη σε Εσένα”», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της. για την κάρτα τροφίμων που αποτελεί μιας μορφής αντιγραφή του ελληνικού Market Pass.

«Με την κάρτα αυτή, τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου 400 ευρώ άπαξ. Ποσό που θα μπορούν να ξοδέψουν σε εμπορικά καταστήματα τα οποία πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά θα έχει και ευρύτερη αξία, χάρη στις εκπτώσεις που η κυβέρνησή μας πέτυχε από τα σουπερμάρκετ, διότι όλη η παραγωγική αλυσίδα έδωσε την συμβολή της», πρόσθεσε η Μελόνι για το «ιταλικό Market Pass».

«Παράλληλα  το υπουργείο τροφικής κυριαρχίας διέθεσε άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με σειρά συνδέσμων του τριτογενούς τομέα, για να δοθεί περαιτέρω στήριξη, με τρόφιμα, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες», κατέληξε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις