Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Αντιεμβολιαστές γονείς αρνούνται επέμβαση καρδιάς στον 2χρονο γιο τους – Ζητούν αίμα ανεμβολίαστων

«Νοίκιαζαν» άστεγο για να κάνει στη θέση τους το εμβόλιο - Έρευνα για να διαπιστωθεί αν το είχε κάνει και άλλες φορές

Θυμό και απόγνωση προκαλεί η είδηση ότι οι αντιεμβολιαστές γονείς ενός 2χρονου αγοριού αρνούνται χειρουργική επέμβαση που θα σώσει τη ζωή του γιου τους, παρά μόνο αν οι γιατροί μπορέσουν να τους εγγυηθούν ότι το παιδί δεν θα πάρει αίμα εμβολιασμένων…

Το απίστευτο περιστατικό με τους αντιεμβολιαστές γονείς συνέβη στην Ιταλία και όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πλέον στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι δικαστικές αρχές της χώρας ώστε οι γιατροί να καταφέρουν να κάνουν την σωτήρια επέμβαση στον 2χρονο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ένα 2χρονο αγόρι που πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια, πρέπει να υποβληθεί σε μια σοβαρή εγχείρηση. Ωστόσο, οι γονείς του που παραμένουν ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού αρνούνται το χειρουργείο στο παιδί, παρά μόνο εάν λάβουν εγγυήσεις από τους γιατρούς ότι η όποια μετάγγιση θα γίνει με αίμα ανεμβολίαστων. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, το παιδί πρέπει να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση, ωστόσο οι αντιεμβολιαστές γονείς αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν γραπτώς στην εγχείρηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι λόγοι πίσω από την απόφαση των γονέων έχουν και θρησκευτικό χαρακτήρα, κυρίως όμως είναι αποτέλεσμα των fake news που διασπείρουν διάφοροι συνωμοσιολόγοι στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γονείς του παιδιού έχουν βρει 40 εθελοντές ανεμβολίαστους για να δώσουν αίμα, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν το αίμα θα προλάβει να ελεγχθεί εγκαίρως ώστε να είναι έτοιμο για μετάγγιση.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 2χρονο με τον εισαγγελέα να στρέφεται πλέον και στο ενδεχόμενο να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις