Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιταλία: Αστυνομικοί παίζουν με παιδιά που έφτασαν από το Αφγανιστάν

Ιταλία: Αστυνομικοί παίζουν με παιδιά που έφτασαν από το Αφγανιστάν
Φωτογραφία Reuters

Τις ημέρες αυτές, οι πτήσεις της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας μεταφέρουν εκατοντάδες οικογένειες Αφγανών, από την Καμπούλ, στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο.

Εν αναμονή των γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αίτημα την παροχή ασύλου, στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, τα παιδιά που έφτασαν από το Αφγανιστάν περνούν ευχάριστα την ώρα τους με τους άνδρες και τις γυναίκες της ιταλικής αστυνομίας.

Τα μέλη της «Polizia di Stato», καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τους μικρούς αυτούς πρόσφυγες να ζήσουν λίγες στιγμές ξενοιασιάς. Τους δωρίζουν αναμνηστικά καπέλα της ιταλικής αστυνομίας, ζωγραφίζουν μαζί τους με χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και ένας αστυνομικός-ταχυδακτυλουργός, o οποίος κατάφερε να εντυπωσιάσει τους μικρούς Αφγανούς.

 

Η Unicef Italia ευχαρίστησε την ιταλική αστυνομία για την πρωτοβουλία της, για όλη την αγάπη που έδειξαν οι άνδρες και οι γυναίκες της, «αγκαλιάζοντας τα παιδιά που ξεριζώθηκαν ξαφνικά από την πατρίδα τους, και φροντίζοντάς τα, σαν να πρόκειται για την δική τους οικογένεια».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις