Κόσμος

Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από αποκόλληση πάγων στις Δολομιτικές Άλπεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επτά είναι οι νεκροί από τη χθεσινή (3.7.2022) αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις στο Τρεντίνο της Ιταλίας, ενώ έχουν τραυματιστεί άλλοι 9 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι 14.

Ωστόσο, ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αλλάξει, καθώς οι έρευνες μέσα στα βουνά των Άλπεων της Ιταλίας συνεχίζονται από τους διασώστες και την Πολιτική Προστασία, με τη χρήση drones που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Το σημείο, βέβαια, παραμένει αρκετά αφιλόξενο με τις επιχειρήσεις διάσωσης να διακόπτονται το πρωί λόγω μεγάλης βροχόπτωσης ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος να αποκολληθούν και άλλα μεγάλα κομμάτια πάγων, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που καταγράφηκε εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, μετέβη στο Τρεντίνο, αλλά δεν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή του τραγικού συμβάντος, για να μην καθυστερήσει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων. Πριν λίγο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να προβληματισθεί και να δράσει, με στόχο να μην ξανασυμβούν άλλες, παρόμοιες τραγωδίες».

https://www.youtube.com/watch?v=KA4d9doWirc&ab_channel=QuotidianoNazionale

«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων. O δήμαρχος του Τρέντο, τέλος, Φράνκο Ιανεσέλι, διερωτήθηκε με νόημα: «πρέπει να περιοριστούμε σε μια μοιρολατρική στάση ή να κάνουμε αμέσως ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας;».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην IAEA να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Βανς
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει ότι οι Ιρανοί «δέχθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση στους επιθεωρητές» της IAEA στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις
ιράν
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί