Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Έκλεισε η παρόχθια οδός του Τίβερη στη Ρώμη λόγω πρόγνωσης για ακραία καιρικά φαινόμενα

Ιταλία: Έκλεισε η παρόχθια οδός του Τίβερη στη Ρώμη λόγω πρόγνωσης για ακραία καιρικά φαινόμενα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι αρχές της Ιταλίας έκλεισαν σήμερα για τους πεζούς και τους ποδηλάτες τον παρόχθιο μικρό δρόμο που εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Τίβερη στη Ρώμη και στο παρελθόν χρησίμευε για τη ρυμούλκηση λέμβων, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ραγδαίες βροχοπτώσεις στην πόλη από την κακοκαιρία Όλγα, οι οποίες αναμένεται να ανεβάσουν τη στάθμη του ποταμιού.

Εταιρείες που οργανώνουν τουριστικές βόλτες με λέμβους στον ποταμό και άλλες που διεξάγουν εκδηλώσεις σ’ αυτό τον παρόχθιο δρόμο του ποταμού της πρωτεύουσας της Ιταλίας, Ρώμης, ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους ως αποτέλεσμα του μέτρου.

Από τις αρχές Μαΐου, η Ιταλία πλήττεται περιοδικά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Χθες, Τετάρτη (14.6.2023), πυροσβέστες επενέβησαν στη Ρώμη για να απομακρύνουν 80 ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, που είχαν αποκλειστεί από την άνοδο της στάθμης των υδάτων σε λέσχη ιππασίας σε βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας.

H μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε χθες; πως τις επόμενες 48 ώρες θα σημειωθούν στην Ιταλία και στην Ρώμη καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι, πριν φθάσει επιτέλους ο καλοκαιρινός καιρός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις