Κόσμος

Ιταλία – έκρηξη βυτιοφόρου στην Μπολόνια: Έρευνα για τα αίτια του αιματηρού δυστυχήματος – video

Έρευνα διεξάγεται σήμερα στην Μπολόνια προκειμένου να καθοριστεί για ποιο λόγο, παρά τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ένα βυτιοφόρο εξερράγη τη Δευτέρα το απόγευμα, μετατρέποντας τον αυτοκινητόδρομο σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Από το φοβερό δυστύχημα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο οδηγός του βυτιοφόρου, και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πριν σημειωθεί η έκρηξη. Πολλοί από αυτούς έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν από τα συντρίμμια και τα σπασμένα τζάμια των οχημάτων.

“Με δεδομένη τη σφοδρότητα του δυστυχήματος και τις πιθανές επιπτώσεις, θεωρούμε ότι ήμασταν τυχεροί¨”, σχολίασε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που μετέβη στην περιοχή για να επισκεφθεί τους τραυματίες και να επιθεωρήσει τις ζημιές.

“Τώρα πρέπει να πέσει φως στα αίτια αυτού του πολύ σοβαρού δυστυχήματος”, δήλωσε ο Ντανίλο Τονινέλι, υπουργός Μεταφορών.

Σοκαριστικές εικόνες από το σημείο του τρομερού δυστυχήματος στη Μπολόνια

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα παρακολούθησης της κυκλοφορίας φαίνεται το βυτιοφόρο να πέφτει πάνω σε ένα άλλο φορτηγό: από τη σύγκρουση προκλήθηκε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά η οποία σε δεύτερο χρόνο και αφού είχε εκκενωθεί ο αυτοκινητόδρομος προκάλεσε δεύτερη, ισχυρότατη έκρηξη.

Από τη σφοδρή έκρηξη κατέρρευσε μέρος του οδοστρώματος ενός δρόμου που βρισκόταν πάνω από αυτόν όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας στους αυτοκινητόδρομους, η κυκλοφορία επετράπη στο κομμάτι που παραμένει άθικτο.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν φαίνεται να προσπαθεί να φρενάρει προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Ο οδηγός, ένας 42χρονος Ιταλός ο οποίος σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης έχει εμπειρία ετών στην οδήγηση βυτιοφόρων, ίσως “να είχε κουραστεί ή να ήταν αφηρημένος”, εκτίμησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ο εισαγγελέας της Μπολόνια Τζουζέπε Αμάτο.

Όμως τα φορτηγά αυτά θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ραντάρ που ενεργοποιούν το σύστημα πέδησης ακόμη κι αν δεν το κάνει ο οδηγός, υπογράμμισαν οι ειδικοί.

Αυτή η οδική αρτηρία ενώνει τη νότια Ιταλία με τη Βενετία, αλλά οδηγεί και προς τις σήραγγες των Άλπεων που οδηγούν στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό γενικευμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις σε Σαουδική Αραβία, Ισραήλ και Εμιράτα – Αναχαιτίσεις ιρανικών drones, απειλές και 7ος νεκρός στρατιώτης των ΗΠΑ
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές αλλά και οι νεκροί άμαχοι σε χώρες που δεν έχουν άμεση εμπλοκή με τον πόλεμο δημιουργούν τρόμο
Τεχεράνη
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διαδέχεται τον δολοφονημένο πατέρα του και γίνεται «αρχιστράτηγος» του Ιράν στον πόλεμο - Ο 56χρονος σκληροπυρηνικός κροίσος κληρικός
«Η πλειοψηφία της Συνέλευσης του Ιράν ενέκρινε τον υποψήφιο που θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για τη θέση», δήλωσε ο Μοχσέν Χεϊνταρί, μέλος του ανώτερου θρησκευτικού οργάνου του Ιράν
Mojtaba Khamenei 11
Μακρόν σε Τραμπ και Πεζεσκιάν: Το Ιράν να σταματήσει τα χτυπήματα στη Μέση Ανατολή και να ανοίξει τα στενά του Ορμούζ
Ο Μακρόν, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο τη Δευτέρα, είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ιράν από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος
Εμανουέλ Μακρόν