Κόσμος

Ιταλία: Εμβολιάστηκε ο Μάριο Ντράγκι – Περίμενε υπομονετικά στη σειρά μαζί με τη σύζυγό του (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, και η σύζυγός του -αμφότεροι ηλικίας 73 ετών-  εμβολιάστηκαν το πρωί της Τρίτης (30/3) κατά του κορονοϊού. Περίμεναν υπομονετικά για το εμβόλιο τους σε ένα μεγάλο κέντρο εμβολιασμού που ιδρύθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης. 

Ο Μάριο Ντράγκι, και η σύζυγός του, Μαρία Σερενέλα Καπέλο, έκαναν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα φαίνεται να επιταχύνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Ιταλία, με πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει εμβολιάσει πλήρως 3,04 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ άλλα 3,6 εκατομμύρια έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ήταν μία από τις πολλές ευρωπαϊκές χώρες που στις αρχές του μήνα σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca και Οξφόρδης μετά από αναφορές για περίπου 30 περιπτώσεις σπάνιων θρόμβων αίματος στον εγκέφαλο σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα με αυτό. Οι περισσότερες χώρες επανεκκίνησαν τους εμβολιασμούς αφού ο ΕΜΑ ανακοίνωσε, σε νέο του πόρισμα, πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Δείτε φωτογραφίες:

draghi

draghi

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρώπη στα οδοφράγματα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία, στρατός στο Μιλάνο και χάος στην Αλβανία
Στη Γαλλία χιλιάδες διαδηλωτές είναι στους δρόμους και μετρά εκτεταμένες καταστροφές, η Ιταλία στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο, ενώ η ένταση συνεχίζεται σε Αλβανία και Βέλγιο
Επεισόδια στη Γαλλία 23
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 26