Κόσμος

Ιταλία: Ένας νεκρός και 20 τραυματίες από σύγκρουση αυτοκινήτου με σχολικό λεωφορείο κοντά στο Τορίνο – Ο οδηγός φαίνεται πως αποκοιμήθηκε στο τιμόνι

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Αρινιάνο, στην περιφέρεια του Πεδεμοντίου· ο οδηγός της BMW σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ περίπου είκοσι μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στην Αρινιάνο, μια κωμόπολη ανατολικά του Τορίνο στην Ιταλία, την Πέμπτη (06.11.2025).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που επικαλείται η εφημερίδα Corriere della Sera, το αυτοκίνητο, μια BMW που οδηγούσε ο Πάβελ Μπέρσεϊ, Ρουμάνος 33 ετών που κατοικούσε στο Μομπέλο Τορινέζε της Ιταλίας, φέρεται να ξέφυγε από την πορεία του σε μια στροφή και να συγκρούστηκε μετωπικά με σχολικό λεωφορείο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας το τροχαίο ατύχημα. Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές του λυκείου Monti και του τεχνικού ινστιτούτου Vittone στο Τσιέρι.

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή: η BMW καταστράφηκε ολοσχερώς και ο οδηγός σκοτώθηκε επιτόπου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερο του 118, για να μεταφέρουν τους τραυματίες – κυρίως εφήβους με μώλωπες και ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Πάβελ Μπέρσεϊ επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από τη νυχτερινή του βάρδια στη Σαντένα. Οι ερευνητές θεωρούν ως πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος το λεγόμενο «colpo di sonno» – έναν αιφνίδιο ύπνο στο τιμόνι.

Ο δήμαρχος του Καστελνούοβο Ντον Μπόσκο, Ουμπέρτο Μούσο, επιβεβαίωσε ότι «ορισμένοι μαθητές χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, αλλά τα τραύματά τους είναι ελαφρά. Είναι όλοι πολύ σοκαρισμένοι, αλλά κατά τα άλλα είναι καλά».

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας λεωφορείων Giachino, Ενρίκο Γιακίνο, εξέφρασε τη θλίψη του: «Το λεωφορείο μετέφερε τους συνηθισμένους μαθητές μας από το Μοντεκιάρο στο Τορίνο. Παρά την τραγωδία, μπορούμε να πούμε ότι αποφύγαμε τα χειρότερα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του οδηγού που έχασε τη ζωή του».

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από ένα άλλο θανατηφόρο περιστατικό στην περιοχή του Τορίνο: το βράδυ της Δευτέρας, μια γυναίκα 45 ετών παρασύρθηκε θανάσιμα από ένα φορτηγό στο Μονκαλιέρι, ανεβάζοντας στους δύο τον αριθμό των θυμάτων στους δρόμους του Πεδεμοντίου μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Φωτογράφοι πιάστηκαν να περιτριγυρίζουν και να κοιτάνε μέσα στο σχολείο των παιδιών τους
Εκπρόσωπός τους έκανε λόγο για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των παιδιών τους» και γι' αυτό πρόκειται να επανεξεταστεί το επίπεδο αστυνομικής προστασίας της οικογένειας
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
Σοκαριστικό βίντεο μέσα από την πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Πανικός και κλάματα – Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλούν για ενδεχόμενη «τρομοκρατική επίθεση»
Όλα όσα ξέρουμε για το περιστατικό - Λάθος συναγερμός με δεύτερη πτήση της Flydubai - Η ισραηλινή υπουργός Μεταφορών ζητά την αναστολή των πτήσεων της εταιρείας
Σοκαριστικό βίντεο μέσα από την πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Πανικός και κλάματα – Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλούν για ενδεχόμενη «τρομοκρατική επίθεση»
Ανανεώθηκε πριν 13 λεπτά
Λονδίνο: Στην εισαγγελία ο φάκελος για την τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ – Ποινικές διώξεις σε 20 εταιρείες και 54 άτομα
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση ως μία από τις πιο σύνθετες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ από βρετανική υπηρεσία επιβολής του νόμου
Ο Πύργος Γκρένφελ