Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Ιταλία: Ένας στους τέσσερις έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Ιταλία έχει χορηγήσει 40,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού και το 25,17% του πληθυσμού της ηλικίας άνω των 12 ετών είναι πλέον εμβολιασμένο. Αυτό αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, τα οποία ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (11/6). 

Η δημοσιοποίηση αυτών των αριθμών πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα πλαίσιο συνεχούς υποχώρησης της πανδημίας του κορονοϊού. Την Πέμπτη (10/6)  η Ιταλία κατέγραψε 2.079 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με μια μελέτη του ιδρύματος Gimbe, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα δημόσιας υγείας, οι νοσηλείες που οφείλονται στον κορονοϊό έχουν εξάλλου μειωθεί κατά 84% από την αρχή Απριλίου.

Χάρη σ’ αυτή τη βελτίωση της κατάστασης, η κυβέρνηση αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η έναρξη της ισχύος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετατίθεται από τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, από τις 23:00, και θα καταργηθεί πλήρως στις 21 Ιουνίου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν εξάλλου και πάλι να υποδέχονται πελάτες στους εσωτερικούς χώρους τους από την 1η Ιουνίου.

Click4more: Κορονοϊός: Η G7 θα δωρίσει 1 δισ. εμβόλια στις φτωχές χώρες

Θνησιμότητα ρεκόρ το 2020 

Η Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σκληρά από την πανδημία, κατέγραψε θνησιμότητα ρεκόρ το 2020: 100.000 νεκροί επιπλέον σε σχέση με το μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών, πράγμα που αντιστοιχεί σε άνοδο της θνησιμότητας κατά 9%, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat) που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Μέσα σε 15 μήνες, η Covid μείωσε εξάλλου κατά 1,4 έτος το προσδόκιμο ζωής των ανδρών και κατά 1 έτος αυτό των γυναικών, με κορύφωση τα 2,3 έτη για τους άνδρες της Λομβαρδίας, της βόρειας περιφέρειας της χώρας που περιλαμβάνει το Μιλάνο και επλήγη ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιταλία έχει καταγράψει επισήμως 4,23 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και 126.523 θανάτους από την Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις