Τρίτη, 5 Μαρ.
12oC Αθήνα

Ιταλία: Επιστρέφουν στη δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι

Ιταλία: Επιστρέφουν στη δουλειά οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το υγειονομικό προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού θα μπορεί να ξαναγυρίσει στη δουλειά του από αύριο Τρίτη (1.11.2022), ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Η απόφασή της αφορά όλους τους γιατρούς και νοσοκόμους που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τη Τζόρτζια Μελόνι να ανατρέπει αυτή που έλαβε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, η οποία προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξήγησε ότι με την σημερινή απόφαση, θα μπορούν να ξαναρχίσουν να δουλεύουν 4.000 γιατροί και νοσοκόμοι, κάτι που θεωρείται χρήσιμο, λόγω των χρόνιων ελλείψεων του τομέα. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε, τελικά, ότι στα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι προστατευτικές μάσκες.

«Στην Ιταλία, μέχρι τώρα, είχαμε τεράστια σύγχυση στο θέμα του κορονοϊού, θα πρέπει να δουλέψουμε με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών», τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε, επίσης, ότι θα απαγορευθούν, στο εξής, τα λεγόμενα «ρέιβ πάρτι» με την έγκριση νέου νόμου, ο οποίος θα κάνει σαφή αναφορά σε έγκλημα κατά της ακεραιότητας του κοινωνικού συνόλου.

Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο -πιθανότατα την Παρασκευή- κύριο αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά της χώρας και κάποια πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης τιμής της ενέργειας.

«Προς το παρόν, στην κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, είμαστε ενωμένοι και με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά την δύσκολη στιγμή που διέρχεται και η χώρα μας» είπε, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις