Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ιταλία: Ερωτευμένος με την 18χρονη που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε ο φασίστας της ρατσιστικής επίθεσης

Ιταλία: Ερωτευμένος με την 18χρονη που δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε ο φασίστας της ρατσιστικής επίθεσης

Σειρά πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε ο σημερινός τραυματισμός μεταναστών από τον 28χρονο Ιταλό Λούκα Τραϊνι, σήμερα (03.02.2018) το μεσημέρι στην Ματσεράτα.

Ο δράστης, αφού τραυμάτισε μετανάστες που βρίσκονταν σε καφέ και στον σταθμό της πόλης, βγήκε από το αυτοκίνητό του τυλιγμένος με την ιταλική σημαία, προχώρησε σε φασιστικό χαιρετισμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στους καραμπινιέρους.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο παρελθόν, ο Τραίνι ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της πόλης του με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να δήλωσαν ότι ήταν ερωτευμένος με την δεκαοκτάχρονη Παμέλα Μαστροπιέτρο, την κοπέλα που δολοφονήθηκε πριν από τρεις ημέρες και το πτώμα της οποίας τεμαχίστηκε από έναν Νιγηριανό, είκοσι εννέα ετών.

Η άτυχη 18χρονη που βρήκε φριχτό θάνατο

Οι πολιτικές αντιδράσεις

«Όποιος και αν πυροβολεί, είναι εγκληματίας, ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματός του. Δεν βλέπω την ώρα να κυβερνήσω για να επαναφέρω την ασφάλεια και την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλη την χώρα» έγραψε μέσω διαδικτύου ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «μια μετανάστευση εκτός ελέγχου, οδηγεί στην κοινωνική σύγκρουση».

«Πρόκειται για μια δίνη βίας που πρέπει να σταματήσουμε. Ευχαριστούμε τους καραμπινιέρους που συνέλαβαν τον παράφρονα αυτόν δράστη», έγραψε στο Twitter o Πιέτρο Γκράσο, ο επικεφαλής του αριστερού κινήματος Ελεύθεροι και Ίσοι».

https://www.newsit.gr/kosmos/italia-pyrovolismoi-enantion-metanaston-os-antipoina-gia-dolofonia-18xronis-vids-pics/2405195/

Ο δε γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απευθύνει έκκληση σε όλους, «να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και ηρεμία», διότι « ο άνδρας που πυροβόλησε, τραυματίζοντας έγχρωμους συνομήλικούς του, είναι ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από αλλοφροσύνη και αθλιότητα».

Από τα Πέντε Αστέρια, ο βουλευτής Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα υπογραμμίζει ότι «όποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το τραγικό αυτό συμβάν για πολιτικό όφελος, θα δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, αλλά μόνον για τα εκλογικά του αποτελέσματα».

Δριμύ κατηγορώ κατά της Λέγκα, τέλος, εξαπέλυσε ο γνωστός Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, σύμφωνα με τον οποίο «ο ηθικός αυτουργός των όσων συνέβησαν στην Ματσεράτα, είναι ο Ματέο Σαλβίνι» διότι «ο ίδιος και τα λόγια του άνευ λογικής, αποτελούν πλέον θανάσιμο κίνδυνο για τις αντοχές της Δημοκρατίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις