Κόσμος

Ιταλία: Η αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 29 έφοδοι σε όλη την ιταλική επικράτεια. Οι αντιεμβολιαστές έλαβαν κλήση σε απολογία για προτροπή σε βίαιες πράξεις, πρόκληση καταστροφών, δημιουργία μυστικών οργανώσεων.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στα όσα συνέβησαν στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες στις κινητοποιήσεις αρνητών και αντιεμβολιαστών που είχαν ως στόχο τα εμβόλια του κορονοϊού, αλλά και το λεγόμενο «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

Μέσω διαδικτύου, ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών συνεννοούνταν για να οργανώσουν επεισόδια και να επιδιώξουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές αρχές και τους καραμπινιέρους.

Από την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία επιτρέπεται μόνον η πραγματοποίηση καθιστικών διαμαρτυριών, μακριά από τις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων, όπως και από υπουργεία, συνδικάτα και τα μέγαρα της βουλής, της γερουσίας και της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Ξύλο στα βενζινάδικα για λίγα λίτρα καυσίμων – Χάος μετά τα χτυπήματα των ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Οι ελλείψεις καυσίμων έχουν μετατρέψει τα βενζινάδικα της Ρωσίας σε πεδίο «μάχης», με πολύωρη αναμονή, καβγάδες και εικόνες χάους να καταγράφονται καθημερινά
Καυγάδες σε βενζινάδικα στη Ρωσία