Site icon NewsIT

Ιταλία: Η εισαγγελία της Ραβένα ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια θανάτου θυμάτων της κακοκαιρίας – Συγκλονιστικές εικόνες

19.05.2023 | 14:49
Ιταλία: Η εισαγγελία της Ραβένα ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια θανάτου θυμάτων της κακοκαιρίας – Συγκλονιστικές εικόνες

Η εισαγγελία της πόλης Ραβένα της Ιταλίας ξεκίνησε σήμερα (19.5.2023) έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών του θανάτου ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή το τελευταίο τριήμερο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο ενός 75χρονου Ιταλού από την κακοκαιρία, οι περίοικοι δήλωσαν ότι ζήτησαν να του παρασχεθεί άμεση βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί, όμως οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν με καθυστέρηση.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι, σε σχέση με άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή τη φορά ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και των Πυροσβεστών δραστηριοποιήθηκε άμεσα, αλλά το μέγεθος των καταστροφών ήταν πραγματικά πρωτοφανές.

Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο απολογισμός της θεομηνίας είναι 14 νεκροί, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, τέλος, ξανάρχισαν να εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και της νέας επικίνδυνης ανόδου της στάθμης ποταμών και χειμάρρων.

Εικόνες που συγκλονίζουν

Οι εικόνες που έρχονται από τις περιοχές της Ιταλίας που χτυπήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία είναι συγκλονιστικές και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Στις εικόνες φαίνεται ότι ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσες  ενώ οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες και την υπερχείλιση ποταμών παρέσυραν στο πέρασμά τους ακόμα και μπετονιέρες.

@usersyahadahm

 

♬ suara asli – H M.
@blackshadowram #emigliaromagna #ALUVIONEEMIGLIAROMAGNA #bologna ♬ Thunder Sound – Tmsoft’s White Noise Sleep Sounds
@c4news At least 11 killed as heavy floods in Italy leave entire towns underwater and force 20,000 people from their homes – and river levels are still rising #italyflood #italy🇮🇹 #italyweather #italystories ♬ original sound – Channel 4 News

Συγκλονιστικές ήταν και οι εικόνες από βίντεο στο οποίο μια μητέρα έχει εγκλωβιστεί έξω από κτίριο έχοντας το μωρό παιδί της στην αγκαλιά με το νερό από την πλημμύρα να ανεβαίνει συνέχεια.

Τελικά κάποιοι ηρωικοί περίοικοι κατορθώνουν να φτάσουν κοντά της και να τη σώσουν. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version