Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ιταλία: Ισραηλινοί και Ιταλοί πράκτορες οι νεκροί από την ανατροπή σκάφους

Ιταλία: Ισραηλινοί και Ιταλοί πράκτορες οι νεκροί από την ανατροπή σκάφους

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία, καθώς έγινε γνωστό πως οι τρία από τα τέσσερα θύματα που πνίγηκαν την Κυριακή ύστερα από ανατροπή σκάφους στη λίμνη Ματζόρε ήταν Ιταλοί και Ισραηλινοί πράκτορες που συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι τρεις νεκροί από το ναυάγιο στην Ιταλία ήταν πράκτορες των ιταλικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ενώ το τέταρτο θύμα ήταν η σύζυγος του καπετάνιου.

Όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Times» περίπου 23 άτομα ήταν στο σκάφος 16 μέτρων με το όνομα «Gooduria» ένας αριθμός που υπερέβαινε τον προβλεπόμενο αριθμό 15 ατόμων, όταν αυτό απέπλευσε παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις περί επερχόμενης κακοκαιρίας και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας δήλωσε ότι το σκάφος στη συνέχεια ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους και δεν ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ.

Ποιοι ήταν οι πράκτορες

Το βράδυ της Δευτέρας, το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το άτομο που σκοτώθηκε στο πλοίο ήταν συνταξιούχος ισραηλινός κατάσκοπος ενώ το Ισραήλ φαίνεται πως απαγόρευσε αρχικά στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν την ταυτότητα του νεκρού πρώην κατασκόπου, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τον 54χρονο Ερέζ Σιμόνι.

Έπειτα, δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των δύο στελεχών των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, τους Τιζιάνα Μπαρνόμπι και Κλαούντιο Αρνότζι, 53 και 62 ετών αντίστοιχα. Τέλος, έγινε γνωστό ότι το τέταρτο άτομο που πέθανε ήταν η σύζυγος του καπετάνιου, η ρωσικής καταγωγής 50χρονη Άννα Μποζκόβα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η συγκέντρωση έγινε λόγω ενός «πάρτι γενεθλίων» στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί ενεργοί αλλά και συνταξιούχοι αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ και της Ιταλίας και κάποιοι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες.

Μετά την ανατροπή του σκάφους, οι επιβάτες κολύμπησαν σε μικρή απόσταση για να φτάσουν στην ακτή, όπου διασώθηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε «σχετικά κρίσιμη» κατάσταση, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους. Άλλοι 15 έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο και δεν χρειάστηκαν περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Την επόμενη ημέρα, το προσωπικό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών αναχώρησε από την Ιταλία με στρατιωτική πτήση, όπως ανέφεραν πληροφορίες.

Πηγή: onalert.gr

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις