Κόσμος

Ιταλία: Κίνδυνος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Η Ιταλία είναι πολύ πιθανό να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας τόνισε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Ο κ.Κούρτσιο δήλωσε πως «θεωρεί πιθανή την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ιταλία, όπως και την υιοθέτηση περιορισμών στην ύδρευση λόγω της λειψυδρίας».

«Τους τελευταίους 12 μήνες οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και οι χιονοπτώσεις κατά 70%», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «σε πολλές περιοχές η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την γεωργική παραγωγή, τα υδάτινα αποθέματα, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι «η προβληματική αυτή κατάσταση αφορά όλη την χώρα, με εμφανέστερες συνέπειες στην περιοχή του ποταμού Πάδου, στις ανατολικές Άλπεις και σε περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας».

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα πρέπει να αποφασιστεί και ο περιορισμός της παροχής νερού κατά την διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη
Ερφάν Σολτανί, ο 26χρονος διαδηλωτής στο Ιράν που θέλει να κρεμάσει ο Χαμενεΐ και θα περάσει μόλις 10 τελευταία λεπτά με την οικογένειά του
Καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς δίκη, χωρίς δικηγόρο και η εκτέλεσή του με απαγχονισμό έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026
Ο Ερφάν Σολτανί