Κόσμος

Ιταλία: Κίνδυνος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Η Ιταλία είναι πολύ πιθανό να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας τόνισε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Ο κ.Κούρτσιο δήλωσε πως «θεωρεί πιθανή την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ιταλία, όπως και την υιοθέτηση περιορισμών στην ύδρευση λόγω της λειψυδρίας».

«Τους τελευταίους 12 μήνες οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και οι χιονοπτώσεις κατά 70%», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «σε πολλές περιοχές η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την γεωργική παραγωγή, τα υδάτινα αποθέματα, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι «η προβληματική αυτή κατάσταση αφορά όλη την χώρα, με εμφανέστερες συνέπειες στην περιοχή του ποταμού Πάδου, στις ανατολικές Άλπεις και σε περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας».

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα πρέπει να αποφασιστεί και ο περιορισμός της παροχής νερού κατά την διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς