Κόσμος

Ιταλία: Κλεμμένος πίνακας του 17ου αιώνα βρέθηκε σε σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού

Ο πίνακας «Η σύλληψη του Αγίου Πέτρου» του 17ου αιώνα, ο οποίος αποδίδεται στον ζωγράφο Ρουτίλιο Μανέτι, εκλάπη πριν 11 χρόνια από το κάστρο του Μπουριάσκο, έξω από το Τορίνο και σήμερα (12.1.2024) κατασχέθηκε από τους καραμπινιέρους μέσα από σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας, ο πίνακας εντοπίστηκε μετά την κλοπή του σε έκθεση στην Λούκα της Τοσκάνης το 2021, όπου δεν αναφερόταν το όνομα του ζωγράφου που το φιλοτέχνησε αλλά μόνον ότι επρόκειτο για έργο τέχνης που ανήκει στον Ιταλό υφυπουργό, Βιτόριο Σγκάρμπι.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ο πίνακας που είχε κλαπεί πριν από 11 χρόνια στην πραγματικότητα ήταν ένα αντίγραφο και ότι το πρωτότυπο έργο ήταν ανέκαθεν ιδιοκτησία του.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτισμού επιμένει ότι δεν ευθύνεται για καμία παράνομη πράξη και τις προηγούμενες ημέρες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παραίτησής του. Η σημερινή κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή της εισαγγελίας της πόλης Ματσεράτα, της κεντρικής Ιταλίας.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, χάρη και στη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, είναι από τους πιο προβεβλημένους Ιταλούς τεχνοκριτικούς και ήταν στενός φίλος του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και μεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στρατηγικές αντιπροσωπείες για ένα ραντεβού με πολλαπλά διακυβεύματα
Διπλωματία, οικονομία, άμυνα και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία: οι δύο πρόεδροι φτάνουν με ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς η έκβαση της συνόδου μπορεί να αναδιαμορφώσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2