Κόσμος

Ιταλία – Κορονοϊός: 143 εκατ. ευρώ κόστισε η νοσηλεία των ανεμβολίαστων σε ένα μήνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βαθιά το… χέρι στην τσέπη βάζει η ιταλική κυβέρνηση για να καλύψει τις νοσηλείες των ανεμβολίαστων πολιτών ποθ νοσούν από κορονοϊό.

Τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό, τα οποία καλύφθηκαν από το ιταλικό σύστημα υγείας μέσα σε ένα μήνα, ανήλθαν σε 143 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Παράλληλα, σε σύνολο 20 περιφερειών, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 8, ενώ σε 6 περιφέρειες ξεπερνά το 20% επί του συνόλου των διαθέσιμων κλινών.

Οι υγειονομικές αρχές προχωρούν επειγόντως σε επιπλέον αγορά αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται κατά του ιού, τα οποία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας -τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα φαρμακεία- έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία έκθεσή του, το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 49%, οι εμβολιασμοί κατά 62%, ενώ, σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο, 76% είναι ανεμβολίαστοι.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει, τέλος, ότι 2,2 εκατομμύρια πολίτες άνω των 50 ετών ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί και θεωρεί ότι «τα μέτρα που έως τώρα έχει λάβει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν αρκούν για να μπορέσουν να περιοριστούν οι μολύνσεις από covid 19».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
6
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν