Κόσμος

Ιταλία – Κορονοϊός: 16.310 νέα κρούσματα και 475 θάνατοι

Καλπάζει στην Ιταλία ο κορονοϊός, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16.310 κρούσματα και 475 θάνατοι.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 260.704 διαγνωστικά τεστ, το 6,3% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες είχαν καταγραφεί 16.146 περιστατικά και 477 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Σε ότι αφορά τους ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας, είναι 2 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 57 λιγότεροι. Η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (2.134). Ακολουθούν η Σικελία (1.954) το Βένετο (1.929) και η Εμίλια Ρομάνια (1.674).

Στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται 178 κρατούμενοι θετικοί στον covid -19, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους άλλοι τρεις γιατροί. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού, 292 γιατροί.

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, αποφάσισε οτι σταματούν οι πτήσεις από και προς την Βραζιλία, και απαγόρευσε, παράλληλα, την είσοδο στην Ιταλία σε όσους πολίτες, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, πέρασαν από την λατινοαμερικανική αυτή χώρα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Εκτιμάται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» λέει η νορβηγική επιτροπή
Η Γιούλια Ναβάλναγια, συζύγου του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η οργάνωση αρωγής Αίθουσες Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών είναι φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης
Ένα αντίγραφο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης βρίσκεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ, όπου ανακοινώνεται ο νικητής, στο Όσλο της Νορβηγίας
Έως την Παρασκευή η νέα πρόταση του Ιράν στις ΗΠΑ – Το σχέδιο της CENTCOM για τον έλεγχο τμήματος των Στενών του Ορμούζ
Επιμένει για διαπραγματεύσεις μέσω τηλεφώνου ο Αμερικανός πρόεδρος - «Εκμεταλλεύεται τις εσωτερικές διαιρέσεις», λέει ο Ιρανός βασικός διαπραγματευτής
Στενά Ορμούζ