Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: 358 νεκροί και σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 9.789 νέα κρούσματα κορονοϊού και 358 νεκροί.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 190.635 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, ωστόσο, όπως κάθε Κυριακή, ο αριθμός των τεστ ήταν πολύ περιορισμένος: τα κρούσματα ήταν 15.746 και 331 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με κορονοϊό είναι 8 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 78 περισσότεροι από χθες. Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα έχουν μολυνθεί 3.779.594 άνθρωποι και οι θάνατοι είναι 114.612. Οι γιατροί που έχασαν την ζωή τους ανήλθαν σε 352.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία (1.386) με πρωτεύουσα την Νάπολη και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.151) με κύρια πόλη την Μπολόνια και η Σικελία (1.110).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Συρία μένει όρθια έναν χρόνο μετά τον Άσαντ – Ο ρόλος του Άχμεντ αλ Σάρα
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η Συρία κατάφερε να σταθεί στα πόδια της υπό την προεδρία του Άχμεντ αλ-Σάρα, – Πίσω όμως από αυτή τη φαινομενική σταθερότητα, η πολιτική ανοικοδόμηση παραμένει μια δύσκολη υπόθεση
Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σάρα
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά Ουκρανίας και Ζελένσκι: «Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Μπορεί οι ΗΠΑ να αποστασιοποιηθούν από τον πόλεμο»
«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρατείνει τον πόλεμο επειδή γνωρίζει ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ εκλογές εάν αυτός τελείωνε», είπε μεταξύ άλλων
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ 14