Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: 44 νεκροί και 2.407 κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Ιταλία την Δευτέρα (20.9.2021). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 44 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 26 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε στα 2.407, έναντι 3.838 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 122.441 τεστ.

Με 130.354 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει επισήμως τον 2ο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον 9ο βαρύτερο παγκοσμίως. Έχουν διαγνωστεί 4,64 εκατ. μολύνσεις.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19 – εξαιρουμένων όσων έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) – αυξήθηκε στους 3.982 τη Δευτέρα, έναντι 3.929 μία ημέρα νωρίτερα.

Στις ΜΕΘ έγιναν 21 εισαγωγές ασθενών, έναντι 40 την προηγουμένη. Το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μειώθηκε σε 523, από 530 μία ημέρα νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναμένει τους αμερικανούς διαπραγματευτές στη Μόσχα όταν οι ΗΠΑ πάψουν να ασχολούνται με το Ιράν
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι η προσοχή των ΗΠΑ έχει αποσπαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία αφότου άρχισε η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν
Russian President Vladimir Putin gives an interview to journalist Pavel Zarubin in Moscow, Russia, June 28, 2026. Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Ρεκόρ Γκίνες με 5.000 χορευτές στην Τουρκία – Ο ποντιακός χορός παρουσιάστηκε ως «τουρκικός»
Το θέμα είναι βέβαια ότι οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον ποντιακό ως μέρος της τουρκικής παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς τους με τα μέσα της χώρας να δίνουν έκταση στο θέμα
Τούρκοι χορεύουν ποντιακό χορό
Τρεις πυροσβέστες νεκροί στο Κολοράντο – Τεράστιες φωτιές στις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, η παρατεταμένη ξηρασία και το περιορισμένο χιονοκάλυμμα του χειμώνα ευνοούν την ακραία εξάπλωση των πυρκαγιών και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών
Φωτιά στο Κολοράντο