Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: 44 νεκροί και 2.407 κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Ιταλία την Δευτέρα (20.9.2021). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 44 ασθενείς με την COVID-19, έναντι 26 την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μειώθηκε στα 2.407, έναντι 3.838 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 122.441 τεστ.

Με 130.354 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει επισήμως τον 2ο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον 9ο βαρύτερο παγκοσμίως. Έχουν διαγνωστεί 4,64 εκατ. μολύνσεις.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19 – εξαιρουμένων όσων έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) – αυξήθηκε στους 3.982 τη Δευτέρα, έναντι 3.929 μία ημέρα νωρίτερα.

Στις ΜΕΘ έγιναν 21 εισαγωγές ασθενών, έναντι 40 την προηγουμένη. Το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μειώθηκε σε 523, από 530 μία ημέρα νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25