Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: Υποχρεωτικό σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το «πράσινο πάσο» – Αρνούνται οι λιμενεργάτες

Αποφασισμένη να εφαρμόσει δραστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, επιβάλλει από την Παρασκευή ως υποχρεωτικό το πράσινο πάσο εμβολιασμένου, για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όπως και για όσους αυτοαπασχολούνται. Πρόκειται, συνολικά, για 21 εκατομμύρια πολίτες.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την ισχύ του. Σύμφωνα με τον Τύπο, αν τα κρούσματα κορονοϊού παραμείνουν σε σχετικά καθησυχαστικό επίπεδο, οι τομείς υποχρεωτικής εφαρμογής του green pass το επόμενο έτος θα μπορούσαν να μειωθούν.

Στο μεταξύ, όμως, όποιος δεν διαθέτει το «πάσο», για να εισέρχεται στους χώρους εργασίας θα πρέπει να κάνει, με δικά του έξοδα, γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού κάθε δυο ημέρες. Όποιος δεν θελήσει να συμμορφωθεί, θα παύεται προσωρινά από την εργασία του, αλλά δεν θα μπορεί να απολύεται.

Δεν λείπουν, όμως, τα προβλήματα και οι αντιδράσεις. Οι λιμενεργάτες της Τεργέστης ανακοίνωσαν ότι μεθαύριο θα κατέβουν σε απεργία, διότι δεν συμφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο. Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των λιμενεργατών της ιταλικής αυτής πόλης δεν έχει εμβολιαστεί και δεν διαθέτει το αναγκαίο «πάσο».

Για να μην μπλοκάρει ο εμπορικός τομέας του λιμανιού, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσφέρει δωρεάν γρήγορα τεστ. Αλλά το μεγαλύτερο συνδικάτο των λιμενεργατών δεν δέχθηκε την πρόταση και επιμένει στην κάθετη απόρριψη του πράσινου πάσου.

Παράλληλα, ανάλογη στάση έχει υιοθετήσει και μέρος των συναδέλφων τους στην Γένοβα και στη Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επείγει η εξεύρεση κάποιας λύσης, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί ομαλά η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε όλα τα λιμάνια της χώρας και να μην προκληθούν εντάσεις κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
10
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2