Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Μειωμένα τα κρούσματα κορονοϊού… αλλά!

Ιταλία - κορονοϊός

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκαν, στην Ιταλία, τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ. Σήμερα, οι θετικοί στον ιό είναι 25.271, και 356 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 147.725 τεστ σε όλη την χώρα.

Οι αριθμοί στην Ιταλία

Χθες, τα κρούσματα ήταν 32.616, με 331 νεκρούς. Το 17,1% όσων πολιτών υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ, προέκυψε θετικό. Σε όλη την Ιταλία, 2.749 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 100 νέες εισαγωγές. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 27.636 άνθρωποι, ενώ χθες ήταν 26.440.

Click4more: Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ στην Πορτογαλία

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στη Λομβαρδία σήμερα καταγράφηκαν 4.777 θετικοί, στην Καμπανία 3.120, στο Πεδεμόντιο 2.876 και στην Τοσκάνη 2.244.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης Μόντζα, σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο, η κατάσταση είναι οριακή: 340 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί με κορονοϊό, και οι εκατό που προσελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες δεν αρκούν για να μπορέσουν να τύχουν τις αναγκαίας φροντίδας, οι ασθενείς με covid 19, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

Σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, παράλληλα (στην Καμπανία με πρωτεύουσα τη Νάπολη, στη Λιγουρία με κύρια πόλη τη Γένοβα, στην κεντρική περιοχή Ούμπρια και στο Βένετο), θεωρείται περισσότερο από πιθανή, η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, τέλος, η κυβέρνηση Κόντε έχει αρχίσει να εξετάζει την πιθανότητα επιβολής γενικού lockdown σε όλη την χώρα, όπως ζητούν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις